Tgrt Haber

Bakan Dönmez'den doğalgaz mesajı: Kışın sıkıntı yaşamayacağız

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, AA
10 Eylül 2022 17:38 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 17:44
Bakan Dönmez'den doğalgaz mesajı: Kışın sıkıntı yaşamayacağız

Kış ayları yaklaşırken Avrupa, enerji kriziyle boğuşuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kışın Türkiye’nin doğalgazda sıkıntı yaşayıp yaşamayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tedarikçilerin sevkiyat programlarına uyması halinde kışın sorun yaşanmayacağını belirten Bakan Dönmez, doğalgazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguladıklarını yani 100 liralık faturanın 80 lirasının devlet tarafından karşılandığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik​'in Osmaneli ilçesinde temel atma törenine katıldığı Seramik ve Vitrifiye Fabrikası’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin küresel enerji krizinden etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 "KIŞIN SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ”

Son dönemde Avrupa’da ciddi bir enerji krizinin yaşandığını hatırlatan Bakan Dönmez, hem fiyatlandırma hem de tedarik konusunda Avrupa’nın ciddi bir darboğazdan geçtiğini söyledi.

Avrupa’nın  doğalgaz​ tüketimi konusunda çeşitli yaptırımları hayata geçirdiğini de belirten Bakan Dönmez, Türkiye’nin bu kış doğalgazda sıkıntı yaşayıp yaşamayacağına ilişkin şunları söyledi:

“Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğalgaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğalgaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah."

''100 LİRALIK FATURANIN 80 LİRASINI DEVLET KARŞILIYOR”

Türkiye​'nin de dünyadaki gelişmelerden fiyatlar konusunda olumsuz etkilendiğini ifade eden Bakan Dönmez, fiyat artışının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmek için sübvansiyon desteğini artırarak vatandaşa desteklerin devam ettiğini belirtti.

Doğalgazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uygulandığını belirten Bakan Dönmez, “Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...