Tgrt Haber

Bakan Göktaş açıkladı, Meclis’e geliyor! Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredide gelir ve yaş şartı olacak

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Haberler, TGRT Haber
01 Kasım 2023 17:32 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 17:45
Bakan Göktaş açıkladı, Meclis’e geliyor! Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredide gelir ve yaş şartı olacak

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi çalışmasının Meclis’e geliyor. Bakan Göktaş duyurdu. Yılbaşından önce hayata geçirilecek. Düğün yapacak çiftlere verilecek 150 bin liralık kredi ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, uygulamanın deprem bölgesinde pilot proje olarak başlatılacağını ve daha sonra 81 ile yayılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, faizsiz kredi şartlarında gelir ve yaş kriterinin getirileceğini söyledi.

Düğün yapacak çiftlere verilecek faizsiz 150 bin liralık kredi için çalışmalar hızlandı. Yapılacak düzenleme ile yeni evleneceklere masraflarını karşılamaları için devlet kredi desteği sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan kredinin detayları ortaya çıktı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan​, "Aile ve Gençlik Bankası çalışmalarımızı tamamladık. Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi​ imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız." demişti.

Evlenecek çiftlere verilecek faizsiz kredi desteğinin detaylarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş anlattı.

EVLİLİK KREDİSİNDE ŞARTLAR BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kabine toplantısının ardından projeyle ilgili son durumu aktardı. Bakan Göktaş, "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk. Gelir kriteri var, 18-27 yaş kriteri var. Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek." dedi.

MECLİS’E SUNULACAK YILBAŞINDAN ÖNCE HAYATA GEÇECEK

Bakan Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii tüm bunlar Meclis'te görüşülecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık, Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz."

 

Kaynak: Haberler, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...