Tgrt Haber

Bakan Göktaş duyurdu! Aralık ayı engelli ve yaşlı aylıkları hesaplara yatırılmaya başladı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 10:12 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 10:26
Bakan Göktaş duyurdu! Aralık ayı engelli ve yaşlı aylıkları hesaplara yatırılmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yüz binlerce kişinin beklediği engelli ve yaşlı maaşları hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş açıklamasında "Aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz." ifadesini kullandı.

Engelli​ ve yaşlı aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, bu ay hak sahiplerine 1 milyar 437 milyon lira engelli aylığı​ ile 1 milyar 777 milyon lira yaşlı aylığı​ ödemesi yapacaklarını belirtti.

ÖDEMELER HESAPLARA GEÇİYOR

Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz."

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlılara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...