Tgrt Haber

Bakan Göktaş müjdeyi verdi: 5 yıl daha uzatılacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2023 13:15 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 13:25
Bakan Göktaş müjdeyi verdi: 5 yıl daha uzatılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü'nün 5 yıl daha uzatılacağının müjdesini verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü ile ilgili bir müjdeyi paylaştı. Protokolün 5 yıl daha uzatılacağını açıklayan Bakan Göktaş, kadının toplum içerisindeki statüsünü güçlendirmede kadın kooperatiflerinin önemli bir işletme modeli olduğunun altını çizdi.

Güçlü kadının ailenin, toplumun ve ülkenin temeli, geleceğe güvenle bakabilmenin anahtarı olduğunu kaydeden Bakan Göktaş, Sağlıklı bir yetişkinliğin temelinin sağlıklı bir çocukluk dönemine dayandığını, öz güvenli ve güçlü bir anne figürünün çocuk için en büyük güven kaynağı olduğunu belirtti.

"KADINLARIN BAKIŞ AÇISI HER İŞE YANSIR"

Ailede olduğu kadar aile dışında da güçlü kadınların varlığı o ortama değer kattığını söyleyen Bakan Göktaş, "Kadınların bakış açısı, hassasiyetleri dokunduğu her işe yansır" dedi.

Göktaş, kadının toplumsal alanda görünürlüğünün artmasını, karar mekanizmalarında daha fazla yer almasını ve her alanda ülke kalkınmasına katkıda bulunmasını çok önemsediklerini ifade etti. Göktaş, AK Parti iktidarı süresince kamuda ve özel sektörde çalışma hayatında kadın sayısının artmasının en önemli gündemleri olduğunu belirtti.

"KRİTİK BİR İNİSİYATİF OLARAK GÖRÜYORUZ"

Kadınların iş hayatında statü sahibi olmaları, eğitim, girişimcilik, yönetim ve ticaret gibi alanlarda daha görünür olmaları için politikalar ürettiklerini söyleyen Göktaş, şunları kaydetti:

"Kadının toplum içerisindeki statüsünü güçlendirme adına kadın kooperatiflerini önemli bir işletme modeli olarak kabul ediyoruz. Kooperatifler, Anadolu'nun tarihi birikiminden beslenen bir model. Bu değerli birikimi çağın gereklerine uygun şekilde dönüştürmek ve geleceğe taşımak çok önemli. Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesini kadınların güçlendirilmesi için kritik bir inisiyatif olarak görüyoruz. Bu kooperatiflerin kadınların ekonomik bağımsızlığını, girişimciliklerini destekleyen ve kadınların tek başına ulaşamayacakları imkanlara el birliğiyle ulaşmalarını sağlayan bir model olması çok kıymetli."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...