Tgrt Haber

Bakan Göktaş selden etkilenen ailelere verilecek destek tutarını açıkladı!

12 Temmuz 2023 10:21 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 10:49
Bakan Göktaş selden etkilenen ailelere verilecek destek tutarını açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce’de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için bölgeye ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardıklarını açıkladı. Göktaş "Hane başına 5 bin liraya kadar nakdi destekte bulunacağız" dedi.

Düzce​'nin Gölyaka ilçesinde sağanağın ardından sular altında kalan bölgelerde çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş selden etkilenen bölgeler için ilk etapta aktarılan kaynağın  2 milyon TL olduğunu açıkladı. 

2 MİLYON TL KAYNAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'deki selin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon lira kaynak aktardıklarını bildirdi. Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce'de 9 Temmuz'da yaşanan selden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Bakan Göktaş selden etkilenen ailelere verilecek destek tutarını açıkladı!

HANE BAŞINA BEŞ BİN TL

İlk tespitlere göre, 13 mahalle ve 23 köydeki 400'ün üzerinde hanenin afetten etkilendiğini vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti: "Hasar tespit çalışmaları devam ederken, afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için hane başına 5 bin liraya kadar nakdi destekte bulunacağız. Bu kapsamda Düzce'de yaşanan sel​ felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ilk etapta 2 milyon lira kaynak aktardık."

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...