Tgrt Haber

Bakan Göktaş'tan 150 bin TL faizsiz kredi müjdesi! Evlilik kredisi ödemesi başvurusu ve şartları

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
11 May 2024 16:04 - Güncelleme : 11 May 2024 17:25
Bakan Göktaş'tan 150 bin TL faizsiz kredi müjdesi! Evlilik kredisi ödemesi başvurusu ve şartları

Yeni evlenen çiftler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş düğmeye bastı. Evlilik kredisi hakkında başvuru ve şartlar belli oldu. Bakan Göktaş, 15 bin TL faizsiz kredi müjdesini verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024 yılının Şubat ayından beridir devam eden faizsiz evlilik kredisi​ başvuruları hakkında açıklama yaptı. Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru yapan ve onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sayesinde gençlere kolaylık tanınacak. En merak edilen konu ise evlilik kredisi ödemesinin başvurusu ve şartları oldu. Öte yandan ödemenin hangi tarihte yapılacağı da merak edildi. 

BAKAN GÖKTAŞ'TAN 150 BİN TLFAİZSİZ KREDİ​ MÜJDESİ!

Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘Türkiye ile Macaristan’ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'de merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Göktaş, en çok merak edilen 150 bin TL'lik evlilik desteğinin ödeme tarihi hakkında açıklama yaptı. Mayıs ayı içerisinde hesaplara yatırılmasının planlandığını ifade eden Göktaş, politikalarla ilgili daha yeni düzenlemelerin olduğunun altını çizdi. 

Bakan Göktaş'tan 150 bin TL faizsiz kredi müjdesi! Evlilik kredisi ödemesi başvurusu ve şartları - 1. Resim

Aile koruma ve geliştirme kapsamında genç çiftlere sunulan sıfır faizsiz kredisi ile ilgili Bakan Göktaş, "Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda başlattığımız bu çalışmayı Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Ülkemizin doğal kaynaklarından elde edilen gelirleri ülkemiz gençlerinin geleceği için sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Göktaş'tan 150 bin TL faizsiz kredi müjdesi! Evlilik kredisi ödemesi başvurusu ve şartları - 2. Resim

EVLİLİK KREDİSİ ÖDEMESİ BAŞVURUSU VE ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılır. e-Devlet 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi' ekranından gerçekleşecek başvuru hakkında resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor. Ayrıca başvuru yapacak kişilerin 18-27 yaş aralığında olmalı. Ödemeler 21 Mayıs itibaren hesaplarda olacak.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...