Tgrt Haber

Bakan Güler yeni petrol müjdesini verdi: Kato'da büyük bir rezervin olduğu değerlendiriliyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2023 22:10 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 22:56
Bakan Güler yeni petrol müjdesini verdi: Kato'da büyük bir rezervin olduğu değerlendiriliyor 

Gabar'dan çıkan petrol hakkında değerlendirmede bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yeni bir müjdeyi daha duyurdu. Kato'da büyük bir rezervin olduğu yönünde değerlendirmelerin yapıldığını söyleyen Güler, " Kato'da büyük bir rezervin olduğu değerlendiriliyor. Şimdi Cudi var. Hakkari'de de petrol arama faaliyetine başlandı. Siirt’e ve Van’a da bakılıyor" dedi. 

Terörden arındırılan Gabar Dağı​'nda, 2020'de başlatılan sismik araştırmaların ardından petrol​ rezervi bulunması sonrası Şırnak​ Valisi Osman Bilgin, geçtiğimiz günlerde artezyen kuyusundan petrol çıktığını duyrudu. 

Bir petrol müjdesi de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler​'den geldi. CNN Türk'ün haberine göre, Güler, Kato ve Cudi müjdelerini peş peşe verdi. 

Kanynakların kullanmak için gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Güler, "Gabar’daki Petrol ciddi boyuta ulaştı, Kato'da büyük bir rezervin olduğu değerlendiriliyor. Şimdi Cudi var. Hakkari'de de petrol arama faaliyetine başlandı. Siirt’e ve Van’a da bakılıyor. Enerji Bakanımız genç ve çok enerjik. Onun da enerjisiyle doğal kaynaklarımızı kullanmak için her türlü çalışma yapılıyor gerekli ortam oluşturuluyor" diyerek müjdeyi duyurdu. 

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI 

Güler ayrıca, "Biz terör örgütünü bitireceğiz, bundan şüphemiz yok. Bu bitecek ama belki başımıza başka bela saracaklar. Ancak, Türkiye güçlenerek bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya devam edecek. Önümüzdeki dönemde Türkiye ile beraber olanlar kazanacak. Cumhurbaşkanımızın liderliği sadece bölgede değil, bütün dünyada büyük bir etki ve farkındalık yarattı" diye konuştu. 

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor... 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mk29 Eylül 2023 06:55

Petrolde dağda aranır

Sonraki Haber Yükleniyor...