Tgrt Haber

Bakan Işıkhan duyurdu: 13 ilaç geri ödeme listesine alındı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2024 14:34 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 14:35
Bakan Işıkhan duyurdu: 13 ilaç geri ödeme listesine alındı

Geri ödeme listesine alınan ilaçların kapsamı genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2'si kanser ilacı olmak üzere 13 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

'Bedeli ödenecek ilaçlar listesi' genişletiliyor. 11'i yerli üretim olmak üzere toplam 13 ilaç​ daha listeye eklendi. Haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ sosyal medya hesabından duyurdu.

İLAÇLARDAN İKİSİ KANSER​ İLACI

“Vatandaşlarımızın ilaca erişimini kolaylaştırdık” diyen Bakan Işıkhan, yapılan düzenleme ile 2’si kanser ilacı olmak üzere 13 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını açıkladı.

13 İLAÇ ARTIK LİSTEDE

2 adet kanser, 2 adet antibiyotik, 2 adet romatolojik hastalık, 1’er adet hipertansiyon, antiromatizmal, psikiyatri, astım, koah, antibakteriyel ve antiviral ilaç geri ödeme listesine alındı.

Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun geri ödeme listesinde 879'i kanser tedavisinde kullanılanlar olmak üzere toplam 8 bin 834 ilaç bulunuyor.

SGK​'nın 2023 yılındaki ilaç harcaması ise 178,3 milyar liraya ulaştı. İlaç harcamasında 41,6 milyar lira ile kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar ilk sırada yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...