Tgrt Haber

Bakan Işıkhan’dan toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili paylaşım geldi!

10 Ağustos 2023 09:16 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 09:22
Bakan Işıkhan’dan toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili paylaşım geldi!

8 milyon memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "7'nci Dönem Toplu Sözleşme müzakereleri devam ediyor. Müzakereler için yetkili sendikalarımıza ve bakanlık temsilcilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 milyon memur​ ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. 1 Ağustos'ta başlayan süreçte çalışma takvimi oluşturuldu. 

11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifiyle ilerleyen görüşmelerde, kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresi de yapıldı.

Müzakerelerin sona ermesinin ardından hükümetin, kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam​ teklifini 14 Ağustos'ta Memur-Sen'e sunması bekleniyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN YENİ MESAJ

Bakan Işıkhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "7'nci Dönem Toplu Sözleşme müzakere sürecimiz aralıksız devam ediyor. Sosyal diyalog anlayışıyla yürütülen müzakereler için yetkili sendikalarımıza ve bakanlık temsilcilerimize teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...