Tgrt Haber

Bakan İslam açıkladı, 7 bin uzman alınacak

30 Nisan 2015 17:59
Bakan İslam açıkladı, 7 bin uzman alınacak

Aile Bakanı İslam, Aile Sosyal Destek Programı"nı (ASDEP) 4 ilde hayata geçirdik. Uygulama 77 milyon vatandaşı kapsayacak ve her 500 aileye bir danışman düşecek şekilde yaygınlaştırılacak. Bunun için sadece KPSS puanı ile değil özel sınavlara da tabi tutarak 7 bin sosyal hizmet uzmanı alacağız dedi.

Aile Bakanı Dr. Ayşenur İSLAM : "Aile Sosyal Destek Programı"nı (ASDEP) 4 ilde hayata geçirdik. Uygulama 77 milyon vatandaşı kapsayacak ve her 500 aileye bir danışman düşecek şekilde yaygınlaştırılacak. Bunun için sadece KPSS puanı ile değil özel sınavlara da tabi tutarak 7 bin sosyal hizmet uzmanı alacağız. Sistem, aile içinde sorunlar kangren hale gelmeden, cinnete dönüşmeden müdahale edebilmemizi sağlayacak. Şu an pilot illerde uzmanlarımız camiden muhtarına, okuldan sağlık ocağına kadar birçok kurumla iç içe çalışıyor, riskli durumları tespit ediyor. Aileler ihtiyacına göre ilgili kuruluşlara yönlendiriliyor ve takip ediliyor " dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
sedat 1 Mayıs 2015 09:20

o En az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmako Sosyal iletişim becerisine sahip olmako Bilgisayar sertifikası (zorunlu olmayıp tercih nedenidir.)o İşe alım sürecinde geçerli olan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P3 puan türünde en az 60 puan almış olmak şartalarını

Sonraki Haber Yükleniyor...