Tgrt Haber

Bakan Kacır’dan kredi ve destek ödemesi açıklaması: 5,2 milyar lira işletmelerin hesaplarına yatırıldı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Kasım 2023 13:00 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 13:06
Bakan Kacır’dan kredi ve destek ödemesi açıklaması: 5,2 milyar lira işletmelerin hesaplarına yatırıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde bu kez Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılı bütçesi ele alınıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sunumunda bakanlığın KOSGEB üzerinden 61 bin işletmeye 5,2 milyar lira destek sağladığını ve KOBİ Finansman Destekleri ile 4,5 milyar liralık kredi hacmi oluşturduklarını açıkladı.

TBMM​ Plan ve Bütçe Komisyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Görüşmelerde sunum gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır​, KOSGEB​ destekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

5,2 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLANDI

Bakan Kacır, yılbaşından bu yana 61 bin işletmeye 5,2 milyar lira destek sağladıklarını dikkat çekerek, “KOBİ Finansman Destekleri ile 4,5 milyar liralık kredi hacmi oluşturduk. 3 bini kadın, 4 bin 600’ü genç girişimci olmak üzere 8 bin yeni işletme kurulmasını sağladık." dedi.

MİLLİ FÜZELER 2024’TE TSK ENVANTERİNE EKLENECEK

Bakan Kacır, milli hava füzeleri Gökdoğan ve Bozdoğan ile İHA ve insansız deniz aracı platformlarından atılabilecek yeni nesil füze ailesi Kuzgun’un 2024’te Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine ekleneceğini de duyurdu. Türkiye’nin milli haberleşme uydusu Türksat-6A’nın testlerini büyük ölçüde tamamladıklarını dikkat çeken Bakan Kacır, Bakanlığın diğer çalışmaları hakkında “Bilim Merkezlerinde 1 milyon 330 bin ziyaretçi ağırladık. 550 bin öğrencimiz bilim atölyeleri eğitimlerine katıldı. Yıl sonuna dek 7 Bilim Merkezini daha hizmete sunacağız.” dedi.

KOMİSYONDA KALKINMA AJANSLARI ELE ALINACAK

Komisyonda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yanı sıra Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Uzay Ajansı bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bütçe ve kesin hesabı, Kalkınma Ajansları Denetim Raporu (Ahiler, Batı Akdeniz, Bursa Eskişehir, Bilecik, Dicle, Doğu Anadolu, Kuzeydoğu Anadolu) ele alınacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...