Balıkesir'e dev yatırım! Bakan Kirişci duyurdu: Dünyanın en büyüğü olacak
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Balıkesir'e dev bir yatırımın müjdesini veren Bakan Kirişci, dünyanın en büyük jeotermal tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağını duyurdu.
Türkiye'de tarımın vazgeçilmez şehirlerinden biri olan Balıkesir'e büyük bir proje geliyor. Dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kentte inşa edilecek.
Konuya ilişkin açıklamayı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabından yaptı. Bakan Kirişci açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"YILDA 250 BİN TON SEBZE ÜRETİMİ"
“Dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı tarıma dayalı İhtisas OSB’yi Balıkesir’de kuracağız. 8 bin dekar alanda yıllık 250 bin ton sebze üretilecek, 10 bin kişi istihdam edilecek ve Rüzgar Enerji Santralleri (RES), Güneş Enerji Santrali (GES) ve biyokütle enerji üniteleriyle desteklenecek. Hayırlı uğurlu olsun."
https://twitter.com/VahitKirisci/status/1580852842285346817
"2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" çerçevesinde Uşak’ta bir otelde düzenlenen programa katılan Bakan Kirişci, Türkiye'deki enflasyonun dünyadaki ekonomik krizden kaynaklandığını ifade etti. Tahıl krizinin aşılması konusunda Türkiye'nin rolünün büyük olduğunu vurgulayan Bakan Kirişci, "Dünya bu sayede rahat bir nefes aldı. Dünyanın Türkiye'ye ihtiyacı var" dedi. İşte Bakan Kirişci'nin açıklamalarından satır başları:
"PROBLEMİMİZ ENFLASYONUN YÜKSEK OLMASI"
"2008 krizi global düzeyde yaşanırken o zaman başbakan olan Cumhurbaşkanımız 'Bu kriz bizi teğet geçecek' dediğinde bazı çevreler bu konuda alay etmişlerdi ama hakikat bizi teğet geçmesi oldu. Şimdi dünyada yaşanan krizden Türkiye olarak biz de bundan payımıza düşeni alıyoruz. Enflasyonun yüksekliği nedeniyle bir problemimiz var. Türkiye'nin bu konuda geçmiş tecrübeleri bulunuyor.
"DÜNYANIN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR"
13 Ekim itibarıyla 331 gemi bu koridordan geçti ve 7.4 milyon ton hububat gemilerle hedef ülkelere pazar noktasında ulaşmış oldu. Bu bile tek başına dünyaya nefes aldırmaya yetti. Malum 4 Mart’ta göreve başladım, bizim bakan olduğumuz dönemde Rusya ve Ukrayna krizi meydana geldiğinde herkes gıda krizini konuşmaya başlamıştı. Dünya tahıl koridoru sayesinde bir nefes aldı.
Benzer bir nefes, doğal gaz gibi gerek endüstriyel gerekse insanların ısınması için ihtiyacın yine Türkiye’nin onurlu ve tutarlı duruşu sayesinde üstesinden gelinmiş olunacak. Dünyanın Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye’nin de elbette dünya ile bir olma, bunlarla birlikte çalışma mecburiyeti var. Biz kendi kendimize elbette yeteriz ama yeni dünyada mutlaka uluslararası ilişkiler önem arz ediyor. Artık Türkiye'nin kendi coğrafyasında sıkıştırılmış bir ülke olmadığını herkes gördü. Türkiye global bir oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor."