Tgrt Haber

Bakan Kirişci'den tarım üreticilerine yönelik önemli açıklamalar: Kredi limitini 200 bine çıkardık

26 Ekim 2022 11:54 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 12:56
Bakan Kirişci'den tarım üreticilerine yönelik önemli açıklamalar: Kredi limitini 200 bine çıkardık

Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerinin başlayacağı tarihi açıkladı. Kirişci, üreticiler için faizsiz kredi limitini 200 bin liraya çıkardıklarını anlattı.

Tarım ve Orman BakanıVahit Kirişci​, Ntv canlı yayınına katılarak tarım desteklerinden ve atılacak yeni adımlardan bahsetti. Kirişci, kent tarımına önem verileceğinin altını çizdi.

100 BİN LİRALIK KREDİ LİMİTİNİ 200 BİNE ÇIKARDIK

Bakan Kirişci, çiftçi destek ödemesinin öne alınmasına ilişkin açıklama yaparak “Üreticilerimizin büyük bir memnuniyeti var. Üreticiler finansman yönetiminde güçlük çeken insanlar. Ödemeyi 6 ay öne çektik. Sadece mazot ve gübre alımında kullanılabilecek. İkincisi faizsiz olarak ihtiyacı olan finansman sağlanması için 100 bin liralık kredi limitini de 200 bin liraya çıkardık.” dedi. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ HAFTASONUNA DOĞRU YAPILACAK

Mazot ve gübre desteği ödemelerinin hafta sonuna doğru yapılacağını ifade eden Kirişci, “Burada altı çizilmesi gereken üretim planlaması. Pek çok geliştirdiğimiz uygulamalarımız var. Et Süt Kurumu sözleşmeli besicilik çerçevesinde alım ve fiyat garantisi sağlanıyor. Süte gelince dünya olağanüstü bir dönem yaşıyor. Hayvancılıkla ilgili biz daha iyiyi yapmanın gayreti içindeyiz. Süt hayvancılığı olmazsa olmazdır. Son yaptığımız uygulamada da 8,5 lira olarak açıklandı. Primi 50 kuruş artırdık, 9 liraya getirdik” sözlerini kullandı.

“KENT TARIMINA AĞIRLIK VERİLECEK”

Tarım alanında atılacak olan yeni adımlardan da bahseden Kirişci, “Kent tarımına ağırlık vereceğiz. İlkini Dikili'de yaptık. Seraların kullanım süresini artırmış olacağız. Yerinde üretim, yerinde istihdamın üzerinde ağırlıklı olarak duruyoruz.  Kamunun üreticiden haberi yok, üreticinin de vereceği hesap yok. Planlı üretimdenkastımız, toprak özellikleri, iklim verileri, üreticinin yatkınlığı.. Bütün bunların dikkate alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Yurt dışında tarım faaliyetleri hakkında bilgiler veren Bakan Kirişci, “2053 için öngörülen nüfus 105 milyon. Biz kamu olarak bu ülkelerde toprak almıyoruz. Kendi özel sektörümüzün yansıtabileceği imkanları oluşturuyoruz” sözlerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...