Tgrt Haber

Bakan Kurum açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Binlerce konutu kapsamına alan çalışmada son durum!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
12 Kasım 2022 11:04 - Güncelleme : 12 Kasım 2022 17:39
Bakan Kurum açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Binlerce konutu kapsamına alan çalışmada son durum!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden kentsel dönüşüm verilerini paylaştı. Geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüm projeleri ile 13 milyon kişinin hayatını değiştirdiklerinin altının çizen Bakan Kurum, Türkiye'de toplamda 3 milyon 200 bin konut yenilenirken 81 ilde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümünün sürdüğünü ilan etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum​ sosyal medya hesabı Twitter’dan kentsel dönüşüm verilerini açıkladı. 6.6 milyon ev ve iş yerinin tamamlandığını ifade etti. 

250 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ SÜRÜYOR

Bakan Kurum yaptığı açıklamada Türkiye​'de toplamda 3 milyon 200 bin konut yenilenirken 81 ilde 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümünün sürdüğünü ifade etti. 

24 MİLYON VATANDAŞ DEPREME DAYANIKLI KONUTLARDA 

Bakan Kurum, 6.6 milyon ev ve iş yerinin tamamlandığını ifade etti. Diğer yandan 24 milyon vatandaşın da depreme dayanıklı konutlarda oturduğunun altını çizdi. 39 ilçede 695 konutun yenilendiğini açıklayan Kurum, 93 bin yeni konutun yenilenmesine devam edildiğini duyurdu. 

Bakan Kurum açıkladı! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Binlerce konutu kapsamına alan çalışmada son durum!

“13 MİLYON VATANDAŞIMIZIN HAYATINI DEĞİŞTİRDİK”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Türkiye genelinde, sosyal konutlarla beraber 3 milyon 200 bin konutun yenilendiğinin altını çizmişti. Kurum, "13 milyon vatandaşımızın hayatını değiştirdik. Bugün 81 şehir 922 ilçemizde toplam 250 bin konutun dönüşümü hızla devam ediyor." ifadesini kullandı. İstanbul​'da 39 ilçede özel sektörle beraber toplam 695 bin konutun dönüşümünün tamamlandığını, 93 bin konutun dönüşümünün sürdüğünü anlatan Kurum, İstanbul Beykoz Tokatköy'de, Beyoğlu Okmeydanı'nda yeni konutların yapımına başladıklarını, Esenler'de 60 bin konutluk, cumhuriyet tarihinin en kapsamlı dönüşüm projesinin ilk konutlarını teslim ettiklerini, Fikirtepe Mahallesi'nde 1648 konut ve iş yerinin yapımını tamamladıklarını dile getirdi.

Kurum, 10 bin 770 konut ve iş yerinin çalışmalarının devam ettiğini, yeni konut ve iş yerlerinin 2023'ün ilk çeyreğinde etaplar halinde teslim edilmeye başlanacağını söyledi.
Ankara'da Mamak ve Altındağ başta olmak üzere 39 bin konutun dönüşümünün bitirildiğini bildiren Kurum, İstanbul dışındaki diğer 80 ilde ise toplam 157 bin konutun dönüşümüne de hızla devam edildiğini kaydetti.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...