Tgrt Haber

Bakan Kurum kiracılara seslendi! Yüzde 25 çağrısı...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
01 May 2023 11:43 - Güncelleme : 01 May 2023 11:52
Bakan Kurum kiracılara seslendi! Yüzde 25 çağrısı...

Bakan Murat Kurum, kira artış sınırında kural ihlali yapanlara yönelik açıklamada bulunurken, kiracılara "yüzde 25 sınırı" hakkında önemli bir çağrıda bulundu!

Ekonomideki enflasyon​ sıkıntısı ve yüksek talep nedeniyle artan ev kiraları fırsatçılar yüzünden fahiş seviyeye yükseldi. Devlet de bu duruma önlem alarak kira​ fiyatlarına yüzde 25'lik artış sınırı getirdi. Ancak bazı ev sahiplerinin bu kuralı ihlal ettiği ortaya çıkınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan önemli bir açıklama geldi

"BANKAYA YATIRIN, ÇIKARAMAZLAR"

Kanal D'de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, yüzde 25 üst sınırının hem ev sahipleri​ hem de kiracılar​ için yapılan ortak bir uygulama olduğunu belirtti. Buna karşın bazı ev sahiplerinin buna uymadığını ifade eden Kurum, "Tabii ki uymayanlar, kira artışını yüzde 25’in üzerinde yapmaya çalışanlar, evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

Kurum, kiracılara seslenerek, "Kesinlikle yüzde 25’ten fazla zam yapmayın. Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam talep ediyorsa banka hesabına kirayı yatırın, sizi çıkaramazlar" ifadelerini kullandı.

"BU SÜREÇ GEÇİCİ..."

2023’ün Temmuz ayına kadar ev sahiplerinin yüzde 25’i aşamayacaklarının altını çizen Kurum şunları söyledi: "Sürecin geçici olduğunu düşünüyoruz. Ev sahipleri ve kiracılar korumak adına bunu yaptık. Birçok ev sahibimiz bu sürece uyarak kiracısına da destek olabilmek adına bu düzenlemeyi yüzde 25 artış sınırında kalarak uymaya çalıştı. Tabii ki uymayanlar, kira artışını yüzde 25’in üzerinde yapmaya çalışanlar, evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...