Tgrt Haber

Bakan Varank müjdeyi verdi: 50 bin dolar destek vereceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2022 15:37 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 16:02
Bakan Varank müjdeyi verdi: 50 bin dolar destek vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yurt Dışı Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında girişim başına 50 bin dolar destek verileceğini duyurdu. Yeni girişimler, start uplar, filiz girişimlerin büyümesi gerektiğinin altını çizen Varank, bu girişimlere desteğin kesilmeyeceğinin altını çizdi.

Ulusal Teknoloji​ Girişimciliği Stratejisi ve Turcorn 100 Programı etkinliği kapsamında düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye​'nin teknoloji tabanlı girişimcilikte altın çağının yaşadığını belirten Varank, şu anda çok ciddi bir ivme yakalandığını söyledi. Geçen yıl teknoloji tabanlı girişimlere 1,6 milyar dolar yatırım​ aldıklarını belirten Varank, bu sene rakamın geçileceğine inandıklarını söyledi.

Türkiye'nin başarı hikayesini  daha da ileri taşımak için Türkiye'den daha fazla milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket çıkarmaktan geçtğini söyleyen Varank, "Turcorn 100 Programıyla bu potansiyeli taşıyan firmalarımıza, özellikle teknoloji tabanlı girişimcilerimize biz terzi usulü destekler vereceğiz" dedi.

Mevzuatta eksiklikler varsa bunların düzeltileceğini belirten Varank, maddi olarak desteğe ihtiyaç varsa bunların karşılanacağını söyledi. Varank, "En önemlisi daha önce bu süreçleri yaşamış, unicorn olmuş firmalarımızın değerli yöneticileri bu potansiyel taşıyan firmalarımıza mentörlük yapacaklar, danışmanlık verecekler. Onlar süreçlerini daha rahat ve hızlı geçirsinler diye onlara destek olacaklar" ifadelerini kullandı.

"50 BİN DOLARA KADAR DESTEK VERİLECEK"

Yeni bir destek programında da bahseden Bakan Varank, Yurt Dışı Hızlandırıcı Destek Programı için başvuruların bugün başladığını söyledi. Yeni girişimler, start uplar, filiz girişimlerin büyümesi gerektiğinin altını çizen Varank, bu girişimlere desteğin kesilmeyeceğinin altını çizdi.

Bakan Varank müjdeyi verdi: 50 bin dolar destek vereceğiz

Bakan Varank konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı.

 "Yeni girişimler, start uplar, filiz girişimlerin büyümesi gerekiyor. Yeni pazarlara açılması gerekiyor. Bunun farklı mekanizmaları var. Bunlardan bir tanesi de hızlandırma programları gerçekleştirmek. Hızlandırma programlarıyla biz potansiyel taşıyan filiz şirketlerimizi, start-uplarımızı yurt dışına götüreceğiz. Oradaki networklere dahil edeceğiz. Orada mentörlük desteği almalarını, danışmanlık desteği almalarını ürünlerini pazarlamalarını, ya da ticarileşmiş fikirlerini nasıl daha hızlı yatırıma dönüştürebilirler, bunlarla ilgili biz girişimlerimize destek vereceğiz. Bu hızlandırma programı desteğinden start-uplarımız faydalanabileceği gibi, Türkiye'de yatırım fonları, Teknoparklar da bu destekten faydalanabilecek. Biz burada girişim başına 50 bin dolara kadar destek vereceğiz. Bu programa seçilen start-uplarımız, filiz girişimlerimiz bir network olarak, grup olarak ya da tek başına yurt dışındaki hızlandırma programlarına gidecekler, biz onların oradaki masraflarını 50 bin dolara kadar karşılamış olacağız. Buradan çağrıyı yapmış olayım. Hızlandırma programına başvurular bugün itibariyle açıldı. KOSGEB'ten hızlandırma programına başvurmak isteyen özellikle teknoloji tabanlı start-uplarımız bugün başvurabilir. Yurt dışındaki hızlandırma programlarına dahil olup bizden 50 bin dolarlık destek alabilirler. Bunun neticesinde, firmalarımız hızlı şekilde büyüyecekler, gelişecekler, yeni pazarlara açılacaklar. Satışlarını artıracaklar, ihracat yapabilecekler ve yatırım alacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...