Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Nebati'den 'asgari ücret' açıklaması: Enflasyonun altında olmayacak!

07 Ekim 2022 21:58 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 12:57
Son dakika! Bakan Nebati'den 'asgari ücret' açıklaması: Enflasyonun altında olmayacak!

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, katıldığı canlı yayında asgari ücret ve memur zammı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Enflasyonun aralık ayından itibaren düşeceğini belirten Nebati, asgari ücretteki artışın enflasyonun üzerinde olacağının mesajını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​, katıldığı bir canlı yayında ekonomi​ gündemine dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları:

Enflasyon​ artık dünyanın problemi, çok ciddi bir şekilde dünyayı etkilemeye devam edecek. Avrupa​ resesyona doğru gidiyor. ABD'de enflasyon sürekli tartışılır halde. Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte herkesin öngörüleri bozuldu.

Önce enflasyonun artış hızını yavaşlatıyoruz. Aralık'tan itibaren enflasyon düşecek. Enflasyonun etkilediği grup daha çok dar gelirliler. Tedbirlerle gıda üretiminin maliyetini düşüreceğiz. Yıl sonuna kadar 1 milyon denetim gerçekleştireceğiz. Geçen yıl yapılan saha denetim sayısı toplam 120 bin. Bu yıl bugün itibarıyla 550 bin. Fahiş karlar hedefleyenlerin üzerine gidiyoruz. 

2002’den bu yana asgari ücretli enflasyona hiç ezdirilmedi. Enflasyonun altında bir artış olmayacak. 

Hedefimiz yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla.

Milletimizin büyük ilgisini gören ve finansal istikrarımıza önemli katkısı olan Kur Korumalı Mevduat uygulamasını 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıyoruz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
hasan uzuner 7 Ekim 2022 22:19

sayin bakanimiz asgari ucret artacakda ssk bagkur emekliler dusuk maas aliyor 6000 gunden emekli ssk 4.900 tl aliyor asgari ucretlimi cok aliyor bu emeklimi bizlerinde maaslarimizi asgari ucret seviyesine cikariniz lutfende gecinelim olurmu

Sonraki Haber Yükleniyor...