Tgrt Haber

Bakan Nebati: Bütçemiz Kasım'da 108,3 milyar TL fazla verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2022 12:43 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 12:48
Bakan Nebati: Bütçemiz Kasım'da 108,3 milyar TL fazla verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından merkezi yönetim bütçe gelirlerine yönelik açıklama yaptı. Nebati, “Zorlukları üretimle, istihdamla ve büyümeyle aşacağız diyerek yola çıkmıştık. Ekonomimizi büyütüp gelirlerimizi artırarak bütçede iyileşme sağlıyoruz. Mali disiplin politikamızın çıktılarını merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerinde de somut bir şekilde görmekteyiz" dedi.

Hazine ve Maliye BakanıNureddin Nebati​ yaptığı açıklamada "Zorlukları üretimle, istihdamla ve büyümeyle aşacağız diyerek yola çıkmıştık. Ekonomimizi büyütüp gelirlerimizi artırarak bütçede iyileşme sağlıyoruz. Mali disiplin politikamızın çıktılarını merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerinde de somut bir şekilde görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE AÇIKLAMASI

Açıklamalarına devam eden Nebati, "Merkezi yönetim bütçemiz Kasım'da 108,3 milyar TL fazla verdi. Böylece, Ocak-Kasım dönemi bütçe açığı​ 20,4 milyar TL'ye gerilemiştir. Yılsonu bütçe açığının da Orta Vadeli Program​ tahmininin daha da altında gerçekleşeceğini öngörüyoruz" dedi.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1603321545748791296

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İnan tekin15 Aralık 2022 13:24

Sağlık bakanlığı kurasonu cu

Sonraki Haber Yükleniyor...