Tgrt Haber

Bakan Nebati: Dünyada sanayi hız kesti, Türkiye'de güçlü artış var

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2022 12:49 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 12:59
Bakan Nebati: Dünyada sanayi hız kesti, Türkiye'de güçlü artış var

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sanayi üretim verilerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Nebati “Türkiye'de sanayi üretimi Ekim ayı itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir” dedi.

Ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksleri Türkiye​ İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre, sanayi üretimi​ yıllık %2,5 arttı.  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ ise sosyal medya hesabı twitter’dan konuya dair açıklama yaptı. 

Bakan Nebati açıklamalarında şunları kaydetti: 

"DÜNYADA SANAYİ HIZ KESTİ, TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ ARTIŞ VAR"

“Durgunluk riski ile karşı karşıya olan dünyanın gelişmiş ekonomilerinde sanayi üretimi hız keserken, Türkiye'de ise sanayi üretimi Ekim ayı​ itibarıyla hem aylık hem de yıllık bazda güçlü bir artış göstermiştir.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1602600127633522689

Ekim ayı; ara malında, dayanıklı tüketim malında, sermaye malında üretimin güçlendiği bir ay olurken yerli üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız çerçevesinde sanayide çarklar hızla dönmeye devam etmektedir.

Dün verisi açıklanan istihdamdaki artışın ardından sanayi üretimindeki yükseliş, Türkiye Ekonomi Modelinin çıktılarını bizlere göstermeye devam etmektedir.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...