Tgrt Haber

Bakan Nebati EXPO 2022'de konuştu: Enflasyonu tek haneye düşürene kadar mücadele edeceğiz

02 Kasım 2022 11:51 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 12:52
Bakan Nebati EXPO 2022'de konuştu: Enflasyonu tek haneye düşürene kadar mücadele edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EXPO 2022'de açıklamalar yaptı. Nebati "Turizm tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz" dedi. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Bakan Nebati "Olumsuz küresel gelişmelere ek olarak döviz kurunda yaşanan gelişmeler, enflasyon beklentilerinin kötüleşmesi ülkemizde enflasyonun yüksek seviyelere çıkmasında etkili olmuştur. Enflasyonla mücadelemiz tek haneli rakamlara düşürünceye kadar devam edecek" sözlerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​, "Turizm tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz" dedi. Nebati, "Turizm tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz" dedi, enflasyon​ için kararlılık mesajı verdi. 

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"44 MİLYAR DOLAR TURİZM​ GELİRİ ELDE ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

"2022 yılı Eylül ayı itibarıyla toplam ihracatımız 252.6 milyar dolarla tarihi yüksek seviyelere ulaşmıştır. 2022 yılında 50 milyon ziyaretçiyi ülkemizde ağırlayarak 44 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedefliyoruz. Geçen yıl bu yılın hedeflerini koyduğumuzda 35 milyar dolardı. Salgının etkilerinin bitmediği, Rusya-Ukrayna savaşına rağmen Türkiye’deki potansiyeli görün. 35 milyar dolarlık hedef 44 milyar dolarla revize diliyor. İhracatta sergilediğimiz yüksek performans ve turizmdeki canlılığa rağmen, başta enerji olmak üzere küresel emtia fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olarak cari işlemler dengesinde bozulma kaydedilmiştir. Yüksek seyreden enerji ithalatımız nedeniyle 2022 Ağustos itibarıyla yıllık cari açığımız 40.9 milyar dolar olmuştur."

“ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

"Karadeniz doğal gazının devreye alınması elimizi daha da güçlendirecektir. Elbette sorun alanlarımız var. Olumsuz küresel gelişmelere ek olarak döviz kurunda yaşanan gelişmeler, enflasyon beklentilerinin kötüleşmesi ülkemizde enflasyonun yüksek seviyelere çıkmasında etkili olmuştur. Enflasyonla mücadelemizi tek haneli rakamlara düşürünceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bunda kesin kararlıyız. Yoğun koordinasyonu sürdürüyor. Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak için adımlar atmaya devam ediyoruz. Finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik adımlar başta olmak üzere aldığımız kapsayıcı tedbirler sayesinde küresel fiyatlarla yaşanacak normalleşme ve beklentilerdeki iyileşmenin de olumlu katkısıyla ülkemizdeki enflasyon belasından kalıcı olarak kurtulacağız."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...