Tgrt Haber

Bakan Nebati: Enflasyon zirveyi görecek, faiz artırımı yok

03 Şubat 2022 12:02 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 13:12
Bakan Nebati: Enflasyon zirveyi görecek, faiz artırımı yok

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, enflasyon ve kur hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, enflasyonun nisan ayında zirveyi göreceğini söyledi.

Japon gazetesi Nikkei'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon ve kur hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Enflasyona karşı koruma sağlayacak enstrümanlar düşündüklerini, ancak bu tür enstrümanlara şu an için ihtiyaç olmadığını söyledi. Bakan Nebati'nin en dikkat çeken açıklaması ise enflasyonun nisan ayında zirve yapacağı yönündeydi.

“ENFLASYON NİSAN AYINDA ZİRVE YAPACAK”

Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati, "2023 haziran seçimlerine kadar tek haneli enflasyona sahip olacağız. Bu programı uygulamak için 18 aya ihtiyacı var ve seçimlere kadar 17 ayımız var. Nisanda yüzde 50'nin altında zirveyi göreceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI

Bakan Nebati, kur ile ilgili de önemli mesajlar verdi. Kur korumalı yeni mevduat planında toplam hacmin 272 milyar lirayı aştığını söyleyen Bakan Nebati, 2022 yılında büyümenin yüzde 5 civarında beklendiğini belirtti. Bakan Nebati ayrıca, kur korumalı mevduat uygulamasının süreceğine dikkat çekti.

Bakan Nureddin Nebati, “19 Aralık’tan bu yana dövize önemli müdahale olmadı. İhtiyaç olduğu sürece kur korumalı mevduat uygulaması devam edecek. Kur korumalı mevduatta tepe noktasına ulaşıldığını değerlendirdiğimizde, bir karar vereceğiz” dedi.

Faiz oranları ile ilgili de beklenen açıklamayı yapan Bakan Nebati, “gündemde faiz artırımı yok” dedi.

OCAKTA ENFLASYON AYLIK %11,1 YILLIK %48,69

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılının ilk enflasyon verilerini açıkladı. Ocak ayında enflasyon yüzde 11,10 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 48,69'a yükseldi. Ocak ayının zam şampiyonu yüzde 69,97'lik artışla elektrik ücreti oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...