Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Hazırlıklar başladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2022 11:05 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 11:38

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından EYT'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda hazırlıklara başlandığını duyurdu.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Asgari ücret tespit komisyonunun da çalışma takviminin belirlendiği toplantı dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay​'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'nin merakla takip ettiği toplantının ardından kameraların karşısına geçen TİSK Başkanı Akkol, EYT​ konusunda hem çalışanların hem de işverenlerinin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyaç olduğunu belirtmiş Bakan Bilgin'den kıdem tazminatı için işverene KGF'den uygun kredi müjdesini aldığını söylemişti.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1598589474577190912

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda hazırlıklara başlandığını duyurdu.

Nebati paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...