Tgrt Haber

Bakan Nebati'den kayıt dışı ekonomi açıklaması: Mücadele eylem planını yürürlüğe koyuyoruz

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2022 12:57 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 14:58
Bakan Nebati'den kayıt dışı ekonomi açıklaması: Mücadele eylem planını yürürlüğe koyuyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kayıt dışı ekonomi ve vergi kaybını önlemek adına yapılan çalışmaları sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Nebati, "Kayıt dışı ekonomik faaliyetleri kayıt altına alarak rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ sosyal medya hesabından açıklamalar yaparak kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin kayıt altına alınarak rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin devam ettiğinin altını çizdi. 

Bakan Nebati açıklamalarında şunları kaydetti: 

“MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ”

"Kayıt dışı ekonomik faaliyetleri kayıt altına alarak rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz.”

KAYIT DIŞI EYLEM PLANI YÜRÜRLÜĞE KONULUYOR

"Bu kararlı mücadelemizi işbirliğinin öneminin farkında olarak sürdürüyoruz. Eylem planımızın hazırlığı sürecinde vatandaşlarımız tarafından iletilen tüm öneriler dikkate alınmış, 291 kurum ve kuruluşumuzla istişareler yapılmış ve yaklaşık 900 öneri değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzda yer alan 'Sürdürülebilirliğin Yüzyılı, Kalkınmanın Yüzyılı ve İstikrarın Yüzyılı' hedefleri doğrultusunda 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planını yürürlüğe koymaktayız" 

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1604770218361987072

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...