Tgrt Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den Türkiye’ye sermaye akışı iddialarına cevap

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2022 11:30 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 11:40
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den Türkiye’ye sermaye akışı iddialarına cevap

Londra merkezli Financial Times gazetesinin “Türkiye’nin gizemli sermaye akışı yeni zirvelere ulaştırdı” iddialarına ilişkin sosyal medya üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati cevap verdi. Türkiye Ekonomi Modeli ile Türkiye’nin bu rakamlara ulaştığını belirten Bakan Nebati söz konusu haberi alıntılayarak İngilizce olarak paylaşımda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türk ekonomisi ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin açıklamaya yaptı. Londra merkezli Financial Times gazetesinin "Türkiye’nin bu yıl açıklayabileceğinden yaklaşık 24,4 milyar dolar daha fazla gelir elde ettiğini” yazması gündeme oturdu. Haberde ayrıca Bloomberg’e de atıfta bulunan medya kuruluşunun “Türkiye'ye gizemli sermaye akışı yeni zirvelere ulaştı” sözlerini haberine taşıdı.

BAKAN NEBATİ TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

Söz konusu haberi alıntılayarak sosyal medya hesabından İngilizce olarak paylaşan Bakan Nebati cevap verdi.  Türkiye Ekonomi Modeli’ne atıfta bulunan Nebati, “Türkiye Ekonomi Modeli​, yatırım​, üretim​, istihdam​, ihracat, büyüme" anlamlarına gelen ifadeler kullandı.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1570306202013241344

“ÜRETEREK YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

Hazine ve Maliye Bakanı, daha önceki açıklamasında da "Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme politikamızla işsizliği azaltmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Ekonomimizi durgunluğa sürükleyerek değil, üretip istihdam yaratarak yola devam edeceğiz." demişti.

ERDOĞAN: REZERV YÜKSELMEYE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turu dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şunları söylemişti:

"Merkez Bankamızda dikkat ederseniz bir defa rezerv yükselmeye başladı. Bu tabii döviz rezervi noktasında bizim rahat hareket etmemizi sağlamış oluyor."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...