Tgrt Haber

Bakan Özhaseki rakamlarla açıkladı: İşte afet konutlarında son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
12 Kasım 2023 12:33 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 12:53
Bakan Özhaseki rakamlarla açıkladı: İşte afet konutlarında son durum

Deprem bölgesinde başlatılan konut çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bölgedeki son durumu paylaşarak 46 bin konutun sene başına kadar teslim edileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin ardından çok binlerce bina hasar gördü. 11 ilde ortaya çıkan barınma sorununa çözüm bulmak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çalışmalara hız verildi. Bakan Özhaseki son durum sayılarla açıkladı. 

Afet konutlarının bir yıl içinde teslim edilmesi için süren çalışmalarda bazı bölgelerde anahtar teslimleri gerçekleştirildi. TOKİ​ eliyle inşa edilen konutlar depreme dayanıklı ve mimarı yapıya uygun olarak tasarlandı. Hem şehir merkezleri hem de kırsal alanlarda afet konutları yükselmeye devam ediyor.

BAKAN ÖZHASEKİ SON DURUMU ANLATTI

Son olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, tüm illere yönelik rakamları paylaştı.  Özhaseki Adana'da 3 bin 424, Adıyaman'da 41 bin 292, Diyarbakır'da 6 bin 758, Elazığ'da 1887, Gaziantep'te 24 bin 977, Hatay'da 45 bin 186, Kahramanmaraş'ta 39 bin 121, Kilis'te 2 bin 340, Malatya'da 23 bin 861, Osmaniye'de 5 bin 501, Şanlıurfa'da da 5 bin 653 konutun inşaatına başlandığını ifade etti. Bakan Özhaseki konuşması sırasında 46 bin konutu sene başına kadar hak sahiplerine teslim edileceği bilgisini aktardı. 

Bakan Özhaseki rakamlarla açıkladı: İşte afet konutlarında son durum

9 ŞİDDETİNDEKİ DEPREME BİLE DAYANIR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı daha öncede yaptığı bir açıklamada bölgede inşa edilen köy evleri hakkında da bilgi vererek şunları kaydetti:  Ne kadar çelik gideceğini çıkardık. Çelikçilerle konuştuk, fiyatlarını aldık. Zannedersem önümüzdeki haftadan itibaren ihaleler çıkmaya başlıyor. Ne kadar çelik ev üreten arkadaş varsa buyursun, 100 bine yakın çelik ev yapılacak.

Çelik karkaslı, 4 buçuk ton kadar, hafif çelik diye geçiyor. Dış duvarlar arasında 10 santimetre kadar taşyünü olan. Dışında betopan, iç tarafta alçıpan olan sbs ile çevrilmiş. 9 şiddetinde deprem​ olsa yıkılmayacak bir ev tipi. En az bir metreden fazla temel su basmanı gibi bir zemin üzerine yapılacak şekilde ihaleye çıkıyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...