Tgrt Haber

'Bakan Şimşek arkadaşına arazi sattı' haberine Bakanlık'tan yalanlama geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Eylül 2023 12:37 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 17:23
'Bakan Şimşek arkadaşına arazi sattı' haberine Bakanlık'tan yalanlama geldi

Bakan Şimşek'in arkadaşına arazi satması hakkında çıkan habere Bakanlıktan yalanlama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı’nın bürokratlara, “Benim akrabalarım ya da arkadaşım olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır” talimatı verdiği öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Bakan Mehmet Şimşek​ hakkında bir gazetede yayımlanan “milyarlık arazi Şimşek’in dostuna” başlıklı haberine yalanlama geldi. 

MAKSATLI VE ÇARPITMA BİR HABER

Hazine ve Maliye Bakanlığı​ tarafından yapılan açıklamada, bir gazetede, “milyarlık arazi Şimşek’in dostuna” başlıklı çıkan haberin maksatlı ve çarpıtma olduğu aktarılarak, habere konu olan ihalenin gerçekleştiği tarihin 13 Nisan olduğu, Bakan Şimşek’in ilgili tarihlerde bakanlık görevini icra etmediği ve Türkiye’de olmadığı kaydedildi.

AKRABALARIMA KAMUDA AYRICALIK TANINMAYACAK

Açıklamada ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in atandığı ilk gün bakanlığın birimleri ile bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların üst düzey bürokratlarına talimat verdiği ifade edildi. Bakan Şimşek’in söz konusu talimatı ile, “Mezardan babam bile çıkıp gelse dahi, benim akrabalarım ya da arkadaşım olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır” ifadesini açıkça belirttiği vurgulandı.

Açıklamada, “arkadaşı olduğu için bu araziyi aldı” iması ile yapılan söz konusu haberin doğru olmadığı belirtilirken, bir fotoğraf karesi ile oluşturulmak istenen algının, gazetecilik etiğine aykırı olduğu savunuldu. Açıklamada, haberi kaynağına sormadan yapan gazeteci hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacağı da vurgulandı.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yaparak "Haber görünümlü karalamayı kınıyorum." ifadelerini kullanarak  "Ben yurtdışında iken ve henüz bakan değilken; açık artırmada alınan bir işi bana bağlamaya çalışmışlar.  'Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır.' talimatım hala geçerlidir!" dedi. 

https://twitter.com/memetsimsek/status/1704441470252433845

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...