Tgrt Haber

Bakan Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldıracaklarını açıkladı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
25 Ekim 2024 17:52 - Güncelleme : 25 Ekim 2024 17:55
Bakan Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldıracaklarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada BIST 50 için açığa satış yasağının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. 

ABD'de Brookings Enstitüsü'de konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​ BIST 50 için açığa satış yasağının kaldırılması için adım atacaklarını söyledi.

"AÇIĞA SATIŞ YASAĞINI KALDIRMAYI DEĞERLENDİRİYORUZ"

6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası uygulamaya geçen yasak için Şimşek, "BIST 50 'deki açığa satış yasağını kaldırılmayı değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bakan Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldıracaklarını açıkladı - 1. Resim


ASGARİ ÜCRET​ MESAJI DİKKAT ÇEKMİŞTİ!

Dün öğle saatlerinde yine ABD'de Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada asgari ücret konusuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. 

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek asgari ücret ile ilgili, "Şu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz" demişti.

Bakan Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldıracaklarını açıkladı - 2. Resim


Şimşek’in asgari ücret cevabı şu şekilde:

'Asgari ücret sendikaların, işverenlerin ve hükümetin müzakereleri sonucu belli oluyor, şu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz. Sendikaların, işverenlerin ve hükümetin rekabet gücünü belirli bir düzeyde koruma konusunda duyarlı olacaklarına eminim. Bu nedenle herhangi bir rakam hakkında konuşarak süreci önceden yorumlamak doğru olmaz.”

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
cemal gürs25 Ekim 2024 18:08

Zam Eşittir enflasyon Hesabı iyi dengelemek gerekiyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...