Tgrt Haber

Bakan Şimşek, ekonomi programını anlattı: Yeniden inşa ediyoruz, endişeler yersiz

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 13:15 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 13:27
Bakan Şimşek, ekonomi programını anlattı: Yeniden inşa ediyoruz, endişeler yersiz

Körfez ülkeleri turuna devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’da yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek, yeni programın sürdürülebilirliği konusundaki endişelerin yersiz olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Suudi yatırım konferansında konuştu. Bakan Şimşek Orta Doğu’da yaşanan gerilimler ve yeni ekonomi programı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

SAVAŞ RADİKALLEŞME RİSKİNİ ARTIYOR

Bakan Şimşek, uluslararası toplumu çatışmayı yatıştırmak ve iki devletli çözüme dayalı uzun vadeli barışçıl bir çözüm bulmak için daha fazlasını yapmaya çağırdı.
Bakan Şimşek Riyad​'da yaptığı konuşmada, "Bugün bölgemizde yaşananlar radikalleşme riskini arttırıyor. Bu gerçekten de sahip olduğumuz en büyük risktir. Bölgemiz yeterince acı çekti, yeterince kan döküldü, yeterince savaş gördü" açıklamasını yaptı.

YENİ PROGRAM İÇİN ENDİŞELER YERSİZ

Yeni programın sürdürülebilirliği konusundaki endişelerin yersiz olduğunu ancak para politikasında son yıllarda sorunlar olduğunu belirten Şimşek, politikayı yeniden inşa ettiklerini ifade etti.

Şimşek sözlerini ise şöyle tamamladı:

POLİTİKAYI YENİDEN İNŞA EDİYORUZ

“Yeni normal, sağlam politikalarla güveni inşa etmek. Bu, nihayetinde porföy ve doğrudan sermaye girişlerine yol açacak. Sermaye girişleri dezenflasyon sürecini hızlandıracak, lirada reel değer kazancını yaratacak.” Para politikası çatısında son yıllarda sorunlar olduğunu belirten Şimşek, "politikayı yeniden inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...