Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Şimşek Moody's'in Türkiye değerlendirmesini yorumladı!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 14:26 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 14:57
Son dakika! Bakan Şimşek Moody's'in Türkiye değerlendirmesini yorumladı!

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dünyanın önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's'in Türkiye değerlendirmesini yorumlayarak "Uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz" dedi.

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekkredi derecelendirme​ kuruluşu Moody's​'in Türkiye​'nin ekonomi politilaları hakkında yaptığı olumlu açıklamaları değerlendirdi. Şimşek, kurala dayalı politikalarının kredi notuna yansıyacağını düşündüklerini belirtti.

POLİTİKALARIMIZDA KARARLIYIZ

Bakan Şimşek X hesabından yaptığı paylaşımda  "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı. Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz" sözlerini kullandı.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1689595965764665344

MOODY'S RAPORUNDA TÜRKİYE'YE ÖVGÜ!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisine yönelik yıllık analizini yayımladı. Raporda, şu değerlendirme yer aldı: "Enflasyonu düşürmeyi, Türkiye'nin büyük dış dengesizliklerini azaltmayı ve mali disiplini sağlamaya kararlı olan yeni ekonomi ekibi, para ve maliye politikasının yönünü kademeli olarak düzeltmeye başladı. Daha ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politika yapımına geçiş, kredi açısından olumlu ve beklediğimizden daha erken gerçekleşti."

"TCMB TEMKİNLİ HAREKET ETTİ"

Analizde, makroihtiyati tedbirlerin gevşetilmesinin olumlu olduğu ifade edilerek, uzun vadeli büyüme beklentilerinin de iyi olduğuna dikkat çekildi. Kamu borcunun GSYH'ye oranının bu yılın sonunda yüzde 32 olmasının beklendiği bildirilen analizde, bunun emsal ülkelerin borç oranlarına göre düşük bir seviye olduğu belirtildi.

Analizde, Türkiye'nin borç ölçütlerinin kur şokuna karşı duyarlı, büyüme ve mali şoklara karşı da yüksek hassasiyete sahip olduğu ifade edildi. Türk bankalarının, daha ortodoks para politikasına dönüşten ve makroihtiyati tedbirlerin kaldırılmasından fayda sağlayacağının altı çizilen analizde, daha yüksek faiz oranlarının bankaların temel marjlarının geri kazanılmasına yardımcı olacağı vurgulandı.

Analizde TCMB'nin kredi sıkılaştırıcı önlemlerinin kredi provizyonunun düşmesine yol açacağı bunun da bankaların gelir artışını sınırlayacağı kaydedilerek, Bankanın şimdiye kadar temkinli hareket ettiği ve piyasa işlevselliğini en çok bozan önlemlere odaklandığı değerlendirmesi yapıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...