Tgrt Haber

Bakan Şimşek sinyali verdi! Dar gelirliye sosyal konut projeleri yolda

02 Ekim 2024 13:15 - Güncelleme : 02 Ekim 2024 13:17
Bakan Şimşek sinyali verdi! Dar gelirliye sosyal konut projeleri yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışları ile ilgili soru önergesini cevaplayarak yeni konut projelerinin sinyalini verdi. Bakan Şimşek, kira artışlarının önüne geçmek için yeni sosyal konut projelerinin geliştirileceğini ifade ederek “Vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak” dedi.

Konut kira artışlarıyla ilgili soru önergesi Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek​ tarafından cevaplandı. Şimşek, dar gelirli​ için yeni konut projelerinin hayat geçirebileceği mesajını verdi. Şimşek, “Uygulanan ekonomik programlar neticesinde, son dönemde kira ve konut satış fiyatları artış hızlarında yavaşlama gözlenmekte" ifadelerini kullandı. 

Bakan Şimşek sinyali verdi! Dar gelirliye sosyal konut projeleri yolda - 1. Resim


YENİ KONUT PROJELERİ YOLDA MI?

Takvim'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Orta vadede kiralardaki artışların önüne geçmek ve deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpları telafi etmek üzere yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak" açıklamasını yaptı. 

Bakan Şimşek sinyali verdi! Dar gelirliye sosyal konut projeleri yolda - 2. Resim


KAMU PERSONELİNE KİRA ÖDENİYOR MU?

Şimşek açıklamaları sırasında tasarruf tedbirlerine de vurgu yaptı. Şimşek, lojman yerine kiraya çıkıp oturan bürokratların kira ücretlerinin ödenip ödenmediğine ilişkin olarak da mevcut mevzuatı hatırlatarak kamu personeline herhangi bir kira ödemesinin yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

 

Kaynak: Takvim

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dilan 2 Ekim 2024 13:20

Vay be artık kira artışı da durduracaklarmış umarım ev kiraları düşer, bi bi ev bulabilecekler kim bilir

Sonraki Haber Yükleniyor...