Tgrt Haber

Bakan Şimşek ziyaretleri hakkında konuştu: Hedefimiz kalıcı yatırım çekmek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 13:04 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 13:11
Bakan Şimşek ziyaretleri hakkında konuştu: Hedefimiz kalıcı yatırım çekmek

Körfez ülkeleriyle başladığı yatırım turuna Fransa ile devam eden Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ziyaretlerimizin amacı ülkemizin yeni programını anlatmak ve istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, dünyanın önemli merkezlerinde yatırımcılarla bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Fransa’nın başkenti Paris’e giden Şimşek, sosyal medya hesabından “Fransa, Türkiye’de en çok uluslararası yatırım​ yapan ilk 10 ülke içinde yer alıyor. Yatırımcılarla görüşmelerimiz hafta başı Körfez ülkeleri ziyaretlerimiz ile de devam edecek” açıklamasını yaptı.

Şimşek X hesabı üzerinden şu açıklamaları yaptı:

“FRANSA MERKEZLİ YATIRIM FONLARINA PROGRAMIMIZI ANLATTIK”

Dün yaptığımız bir günlük Fransa​ ziyaretimize çok şey sığdırdık. Bu kapsamda sabah ilk olarak BNP Paribas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jean LEMIERRE ev sahipliğinde, Fransa’nın en büyük iş insanları derneği MEDEF üyeleri ile bir araya geldik. Daha sonra Societe Generale’in ev sahipliğinde yaklaşık 4 trilyon avro yöneten Fransa merkezli yatırım fonlarına ve banka üst düzey yöneticilerine Türkiye​ ekonomisini ve programımızı anlattık. 

FRANSA İLE KARŞILIKLA YATIRIMLAR KONUŞULDU

Ayrıca Uluslararası Enerji Ajansı’nın Başkanı dostum Sn Fatih BİROL ile küresel enerji piyasasının görünümüne ilişkin bir görüşme gerçekleştirdik. Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Bruno Le MAIRE ile ikili ticaretimizi ve karşılıklı yatırımları nasıl artıracağımıza yönelik istişarelerde bulunduk. Son olarak dün gece Fransa-Almanya Forumunda 70 civarında firmanın CEO/CFO’suna Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattık. 

GÖRÜŞMELER KÖRFEZ ÜLKELERİ İLE DEVAM EDECEK

Fransa, Türkiye’de en çok uluslararası yatırım yapan ilk 10 ülke içinde yer alıyor. Yatırımcılarla görüşmelerimiz hafta başı Körfez ülkeleri ziyaretlerimiz ile de devam edecek. Ziyaretlerimizin amacı ülkemizin yeni programını anlatmak ve istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1715260989363441978

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...