Tgrt Haber

Bakan Şimşek'ten Fitch kredi notu kararı sonrası ilk açıklama!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Eylül 2024 11:11 - Güncelleme : 07 Eylül 2024 11:11
Bakan Şimşek'ten Fitch kredi notu kararı sonrası ilk açıklama!

Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükseltmesiyle ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme​ kuruluşu Fitch'in Türkiye​ kararını değerlendirdi. Bakan Şimşek "Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme​ kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" ifadelerini kaydetti.

Fitch RatingsTürkiye​'nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükselttiğini açıkladı. Kuruluş, Türkiye​ ekonomisinin  görünümünü ise durağan seviyesine çekti. 

EKONOMİYE DUYULAN GÜVEN ARTTI

Bakan Şimşek açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Makro finansal istikrarımızı güçlendiren ve dayanıklılığımızı artıran programımız sayesinde 2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme​ kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz.

Bu hafta açıkladığımız Orta Vadeli Program'ımızla son 1 yılda elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirerek ekonomimize duyulan güveni daha da artıracağız."

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...