Tgrt Haber

Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı mesajı! Merkez Bankası faiz kararı sonrası ilk değerlendirme geldi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 17:06 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 17:31
Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı mesajı! Merkez Bankası faiz kararı sonrası ilk değerlendirme geldi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini 500 baz puan arttırmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten karar ilişkin ilk değerlendirme geldi. TCMB faiz kararı sonrası yaptığı paylaşımında Bakan Şimşek’ten ‘fiyat istikrarı’ mesajı geldi.

Merkez Bankası eylül ayı faiz kararı​ açıklandı. TCMB​ politika faizini 500 baz puan arttırarak ‘sıkılaşma ve sadeleşmeye devam’ dedi. Faiz kararının ardından Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek​ faiz artışıyla ilgili ilk değerlendirmesini sosyal medya hesabından yaptı. Bakan Şimşek, paylaşımında ‘fiyat istikrarı’ mesajı verdi.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN ‘FİYAT İSTİKRARI’ VURGUSU!

Şimşek, X hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı ile ilgili "Fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimizdir" paylaşımında bulundu.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1704853915366474174

MERKEZ ‘SIKILAŞMA VE SADELEŞMEYE DEVAM’ DEDİ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bir haftalık repo faizini 500 baz puanlık artışla yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltti. TCMB karar metninde enflasyona vurgu yaparak düşüşün başlayacağı mesajı verildi. Metinde “Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir” ifadesi korundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...