Tgrt Haber

Bakan Şimşek'ten net enflasyon mesajı: Kararlıyız, düşüreceğiz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 21:11 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 21:54
Bakan Şimşek'ten net enflasyon mesajı: Kararlıyız, düşüreceğiz 

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Enflasyonu tek haneye düşüreceklerini belirten Şimşek, "Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. Gelecek sene yüzde 4 büyüme hedefimiz var" dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, Meclis'teki bütçe​ görüşmeleri sırasında enflasyona ilişkin dikkat çeken emsajlar verdi. Şimşek, Orta Vadeli Program​'ın ana hedefinin enflasyonda kalıcı düşüş sağlamak olduğunu vurguladı, hükümetin bu konuda kararlı olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek konuşmasında 2026 yılına kadar enflasyonu tek haneli seviyelere düşürme hedefini programın önemli bir parçası olduğunu söylerken gelecek yıl için yüzde 4 büyüme hedefinin olduğunu söyledi.  

"EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK"

Borçlanmma maliyetinin gerilediğini söyleyen Bakan Şimşek, "Sermaye piyasalarını enflasyon​ düştükçe güçlendireceğiz.Yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırıyoruz. Önümüzdeki dönem her şeye rağmen tasarruf harcamalarımızı devam ettireceğiz. Borçlanma maliyetlerimiz geriledi, 'Orta Vadeli Program' işliyor. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik." dedi. 

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor... 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...