Tgrt Haber

Bakan Yanık'tan yeni destek paketi açıklaması: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 450 milyon lira ek kaynak verilecek

25 Ekim 2022 15:50 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 16:06
Bakan Yanık'tan yeni destek paketi açıklaması: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 450 milyon lira ek kaynak verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatlar doğrultusunda dar gelirliler için hayata geçirilen aile destek paketleri açıklanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği sağlanacağını ilan etmişti. Bakanlıktan yapılan yeni açıklamaya göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 450 milyon lira ek kaynak verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen ve dar gelirli ailelere rahat bir nefes aldırmaya yönelik olarak yapılan aile destek paketlerine yenileri ekleniyor. Eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteği sağlanacağının ilan edilmesinden sonra sosyal yardımlaşma vakıflarına ek kaynak sağlanacağı ifade edildi.

SOSYAL YARIDMLAŞMA VAKIFLARINA EK KAYNAK AKTARILACAK

Konuya dair yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bakanlık olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olduklarını vurguladı. İlgili vakıflara yönelik ek kaynak aktarımına ilişkin bilgi veren Yanık, "Yaklaşan kış mevsimi şartları nedeniyle ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yardımların etkin ve verimli yürütülebilmesi amacıyla 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 450 milyon lira ek kaynak aktarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nuri tahra 8 Nisan 2023 22:44

Biz depredeyiz bizede yardim

Nurten 3 Aralık 2022 17:48

Lütfen bizede yardım edin çok zor durumda yım

Hürriyet 27 Ekim 2022 12:04

Kızımla kirara oturuyoruz destek almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Sonraki Haber Yükleniyor...