Tgrt Haber

Bakan Yıldırım'a 4.5G sertifikası

03 Nisan 2016 02:52
Bakan Yıldırım'a 4.5G sertifikası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da sertifikalı 4,5G kullanıcısı oldu.

İnternet hızını 10 katına çıkaran 4,5G teknolojisi dün itibarıyla  Türkiye'de kullanıma girdi. Abonesi olduğu GSM operatörü Bakan Yıldırım'a, 4,5G  kayıt sertifikası düzenledi. Böylece Bakan Yıldırım da mimarlığını yaptığı  4,5G'nin ilk kullanıcılarından oldu.

Uygulamanın başladığı ilk gün milyonlarca abonenin 4,5G'ye geçiş  işlemleri çok kısa sürede gerçekleştirildi. Bakan Yıldırım, uygulamanın hizmete  girmesinin ardından ancak 25 dakika sonra 1 milyon 193 bin 565'inci 4,5G abonesi  olabildi.

4,5G sertifikasını alan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Türkiye'de bilişimin yerlileşme hızının da 4,5G internet hızı gibi yüksek  olmasını istediklerini ifade etti.

İnternette artık "bilişim otobanları"nda alabildiğine hız  yapılabileceğini vurgulayan Yıldırım, "4,5G hizmete girdi, iş bitti demiyoruz.  Bugünden itibaren 5G altyapısı ve sektörde yerli teknolojilerin gelişmesi için çalışmalara başlayacağız’’ diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...