Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Yumaklı 'rekor' diyerek duyurdu: TMO alımı 10 milyon tonu geçti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Ağustos 2023 09:35 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 13:01
Son dakika! Bakan Yumaklı 'rekor' diyerek duyurdu: TMO alımı 10 milyon tonu geçti

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılında TMO tarafından alınan ürün miktarı 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların en yüksek alım rekoruna ulaştığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanıİbrahim Yumaklı​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi​ (TMO) tarafından alınan ürünün 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların en yüksek miktarına ulaştığını duyurdu.

Yumaklı, bu kapsamda 40,5 milyar TL ürün bedeli ödendiğini ve ödenmeye de devam edeceğini belirtti. 

Yumaklı yaptığı paylaşımda şu ilfadelere yer verdi:

"2023 yılında TMO​ tarafından alınan ürün miktarı 10 milyon tonu geçerek tüm zamanların en yüksek alım rekoruna ulaştı. Bu kapsamda üreticilerimize 40,5 milyar lira ürün bedeli ödedik, ödemeler devam ediyor. Çiftçilerimizin son ürününü alana kadar hububat alımımız devam edecek"

https://twitter.com/ibrahimyumakli/status/1696407878599361015

Ulusal Hububat Konseyi (UHK) 2022/23 Türkiye buğday rekolte tahmi raporuna göre, bu yıl Türkiye’nin buğday rekoltesi 21,5 milyon ton civarında olacak. Rekoltenin, Konsey’in geçen ayki ilk tahmini olan 20,75 milyon tonun üzerinde olması dikkat çekti. TMO'nun alımlarında buğday önemli bir yer tutuyor. TMO, lisanslı depoların kurum sistemine entegre olacağını ve hububat alımlarının randevuyla yapılacağını açıklamıştı. Ticaret Bakanlığının, randevulu alım yapılması yönünde gelen talepler üzerine harekete geçtiği ve faaliyet izinli tüm lisanslı depo işletmelerine "ivedilikle" bu sisteme geçiş için yazılı talimat verdiği belirtilmişti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...