Tgrt Haber

Bakan Zeybekci'den 'doğalgaz' açıklaması

30 Kasım 2014 19:29
Bakan Zeybekci'den 'doğalgaz' açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaz fiyatlarına da yansıyacağını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Putin'in Türkiye ziyaretinde gündem maddeleri arasında doğalgazın da bulunduğunu, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve fiyatlarda bir iyileşme beklediklerini belirtti.  Pamukkale ilçesi Anafartalar Mahallesinde Dokuzkavaklar-Karşıyaka-Anafartalar Bölgesi Doğalgaz Temel Atma Törenine katılan Zeybekci, gazetecilerin "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti"ne ilişkin sorusunu yanıtladı. Zeybekci, Putin'in ziyaretinde gündem maddeleri arasında doğalgazın da yer aldığını, Türkiye'ye doğalgaz temininde Rusya'nın ağırlığının artmasıyla bir fiyat avantajının oluşabileceğini bildirdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün zaman içerisinde doğalgaz fiyatlarına yansımasının olacağını ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu: "Önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarındaki bu seviyenin korunacağı, önümüzdeki yıl da devam edeceği yönünde beklentimiz var. Bunun doğalgaza yansıması da kaçınılmaz. Onun için bir iyileşme olması beklentiler dahilinde. Bunun ocaktan itibaren de oluşması muhtemel. Rusya Devlet Başkanı Putin geldiğinde bu gündem maddeleri içinde var. Zaten ben evvelsi gün oradaydım, ön hazırlık görüşmelerini tamamladık. İnşallah yarın her iki ülke için de güzel bir dönem başlayacak. Bizim de Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı ile imzalayacağımız önemli bir anlaşma olacak. Bundan sonra Rusya ile Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinde çok daha farklı, yani karşılıklı menfaatlerin korunması, dünyanın yeniden çizilen ekonomik haritaları içinde her iki ülkenin de etken bir şekilde birlikte yer alması ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki günler güzel gelişmelere nasip olacak."
- Temel atma töreni
Zeybekci, katıldığı temel atma törenindeki konuşmasında, Denizli'nin her taşında, her sokağında emeklerinin olduğunu, 2008'de seçimleri kaybetme pahasına altyapı hamlesi başlattıklarını belirtti. Denizli'yi Ege'nin vizyon kenti, parlayan yıldızı olması hedefiyle yola çıktıklarını ve bunları hayata geçirdiklerini ifade eden Zeybekci, "Denizli'nin Çınar Meydanında kuşlar dahi uçamıyordu, Türkiye'nin en havası kirli şehriydi. Şimdi ilk yirmide, otuzda bile yokuz. Yetmedi tabii, buralarda bir sıkıntı hala var. İnşallah seneye bu zamanlar burada sıkıntıların tamamı ortadan kalkacak" dedi.
Başkalarının hayal edemeyeceği
Hizmetkar olarak Türkiye'nin her köşesinde başlattıkları hizmet seferberliğinin devam ettiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, başkalarının hayal edemeyeceği yatırımların hayata geçirildiğini, bunları yaparken tek beklentilerinin "Allah razı olsun" denmesi ve kendileri için hayır dua edilmesi olduğunu belirtti.  Kendine bir mektup veren annenin, ayrı odalarda çalışmak zorunda kalan 3 hafız oğlu için ayrı sobalar yakmak zorunda kaldığını ve doğalgaz bağlanmasında mahallesine öncelik istediğini anlatan Zeybekci, doğalgazın tüm mahallelere gireceğini, yine de bu annenin talebini ilgililere ilettiğini söyledi.  Zeybekci ve törene katılan diğer protokol üyeleri kurulan platformda butona basarak temel atılışını gerçekleştirdi. Törene,  AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer ilgililer katıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...