Tgrt Haber

Bakanlık 2 yeni ürün daha ekledi! Ünlü fast food markası da listede

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
07 Ekim 2024 17:08 - Güncelleme : 07 Ekim 2024 17:26
Bakanlık 2 yeni ürün daha ekledi! Ünlü fast food markası da listede

Tarım ve Orman Bakanlığı insan sağlığını tehdit ederek taklit ve tağşiş yapan firmaları tek tek açıkladı. Bakanlığın listesinde tüketicilerin sıklıkla tercih ettiği pek çok marka yer alıyor. Bakanlığın 2 Ekim’de yayımladığı listeye yeni markalar da eklendi. İçlerinde ünlü fast food markası da var.

Tarım ve Orman Bakanlığı​ halkın sağlığını tehdit eden gıda ürünlerinin listesini güncel olarak yayımlıyor. Bakanlık resmi internet sitesinde yer alan listeye yeni markalar da ekledi. 

YENİ ÜRÜNLER EKLENDİ

Taklit ve tağşiş yapan firmalar tüketiciler tarafından merak ediliyor. Yapılan araştırmalar kapsamında kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. Bununla beraber tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı. Bakanlığın bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu markalara yenilerinin eklendiğini duyurdu. 

İKİ GIDA MARKASI LİSTEDE

Türkiye’de yüzlerce şubesi bulunan Hamburger zinciri TAB gıdaya ait  Arby's’de dana eti​ yerine tavuk eti​ kullanıldığı tespit edildi. Bununla beraber dev baharat üreticisi Arifoğlu’nda pul biber yerine boya kullanıldığı tespit edildi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe 7 Ekim 2024 18:05

Vay canına, artık ne yiyeceğimi şaşırıyorum. Bu kadar tağşiş mi olur ki? Bunu kontrol altına almak lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...