Tgrt Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: Esnaf kredi paketi ödemeleri başladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2022 12:11 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 13:39
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: Esnaf kredi paketi ödemeleri başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 100 milyar liralık esnaf kredi destekleri ödemeleri başladı. Esnafa 60 ay vade ile yüzde 7,5 faizli 500 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçtiğimiz ay açıklandığı esnafa kredi destek ödemeleri bugün itibariyle başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı​'nın 100 milyar liralık esnaf kredi destekleri ödemelerinde 60 ay vade ile yüzde 7,5 faizli 500 bin TL kredi verilecek.

Esnafa desteklerin devam edeceğini duyuran Bakan Nebati, esnafa desteğin her daim sürdüğünü ve her daim de süreceğini söylemişti. Türkiye'nin ekonomi polatikasının temelini 'üretim'in oluşturduğunu belirten Nebati, temel hedefin üreteni desteklemek olduğunu ifade etmişti.

ÜST LİMİT 500 BİN LİRA

Bakan Nebati, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız. Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" açıklamasında buşunmuştu.

’GİRİŞİMCİLERİMİZ DAHA FAZLA ÜRETECEK, DAHA FAZLA İSTİHDAM OLACAK’

Esnafın borçlarında kolaylıklar sunulacağını belirten Bakan Nebati, "Halkbank’ın doğrudan kullandırdığı esnaf kredileriyle ilgili takip borcu bulunan esnafımıza, 6 aya kadar geri ödemesiz, toplam 36 aya kadar vadeyle ve yüzde 4 gibi düşük bir faizle ödeme imkânı sunarak, esnaflarımızın takip borcunu tasfiye etmesi için kolaylık sağlıyoruz. Üretimi temel alan ekonomi politikamız kapsamında ilk günden bu yana finansman maliyetlerini düşürmek için çaba harcadık. Girişimcilerimizin, esnafımızın düşük maliyetli krediye ulaşmasının üretimi ve ihracatı artıracağını, ekonomik büyümeyi sürdürülebilir hale getireceğini ve refah seviyemizi yükselteceğini biliyoruz. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Son günlerde, bazı uluslararası finans kuruluşları Türkiye’nin 2023 yılına yönelik büyüme potansiyeline dikkat çekmeye başladı. Bu potansiyeli gerçeğe dönüştüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında esnafımız, girişimcilerimiz daha fazla üretecek, daha fazla istihdam oluşturacak, refahımız artacak ve Türkiye kazanacak" ifadelerini kullanmıştı.

ESNAF KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve esnaf olmak isteyen genç girişimciler krediden yararlanacak.

Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak. İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak. Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa Öztürk 29 Mayıs 2023 17:11

Antalya da serviscilik yapıyor arabab eski yenilmek istiyorum bunun için de esnaf kiredisini baş vuru yaptık ama 11kooperetif var Antalya da kimse 1500kiredi veriyor evraklar kızda hazır

Mehmet Karayel 28 Kasım 2022 14:25

Turkoglu Esnaf koparatif Henuz Benim Kredi Basvurum Icon evraklari Yetersiz Gosterip Kredi Vermiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...