Tgrt Haber

Vedat Işıkhan duyurdu, bakanlık tek tek detayları açıkladı: Borçlar ertelendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Temmuz 2023 08:52 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 09:16
Vedat Işıkhan duyurdu, bakanlık tek tek detayları açıkladı: Borçlar ertelendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, binlerce işvereni ilgilendiren sevindirici haberi sosyal medya hesabından duyurmuştu. Bakanlık düzenlemenin detaylarını açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş​ depremlerinin ardından devlet, bölgedeki vatandaşların yardımına koşacak birçok düzenlemeye imza attı. Onlardan biri de; bazı il ve ilçelerde işverenlerin mevcut prim borçlarının mücbir sebep düzenlemesi kapsamında ertelenmesiydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda düzenlemeyi duyurmuştu.

Düzenlemenin detaylarını da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı. Gaziantep​'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Temmuz'da sona erecek mücbir sebep hali Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; Adıyaman​, Hatay​, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren işverenler, sigortalılar ve genel sağlık sigortalıların 6 Şubat-30 Kasım 2023 tarihleri arasında vermekle yükümlü oldukları bilgi, belge ve beyannamelerin teslim süresi 15 Aralık'a uzatıldığı duyuruldu.

GECİKME ZAMMI UYGULANMAYACAK!

6 Şubat 2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçlarıyla 2023'ün ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül, ekim aylarına ait prim borçları, gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 29 Aralık'a kadar ertelenecek.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...