Tgrt Haber

Bank of America'dan şartlı Türk Lirası alım vaadi! Kur da verdiler! İşte 4 kriter...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Bloomberg
09 Haziran 2023 10:01 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 10:30
Bank of America'dan şartlı Türk Lirası alım vaadi! Kur da verdiler! İşte 4 kriter...

ABD'nin en büyük ikinci bankası Bank of America Türk lirasında alımı değerlendiriyor. Ancak bankanın bunun için 4 şartı var!

Merkezi ABD'nin Kuzey Karolina iyeletinde bulunan, ülkenin 2'nci, dünyanın ise 3'üncü en büyük bankası olarak gösterilen Bank of AmericaCorporation (BofA)  Türk Lirası'na yatırım​ planlıyor. Ancak banka, bunun için 4 önemli kriter açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre, BofA stratejistleri tarafından yayımladıkları notta, ilk kriterin, iç talebin cari dengeyi sürdürülebilir bir seviyede istikrara kavuşturacak kadar zayıflamasını sağlamak için ortalama fonlama maliyetinin en az yüzde 40’a çıkması olduğu ifade edildi.

KUR İÇİN 25 LİRA BEKLENTİSİ

İkinci kriter ise dolar/TL’nin 25 seviyesinin üstüne çıkması. Üçüncü kriterin kurumların dolar alımlarına yönelik kısıtlamaların ve döviz piyasasına yönelik müdahalelerin kaldırılması, dördüncü kriterin de dolar için küresel görünümün yukarı yönlü olmaması gösterildi.

Tahvil piyasalarının genel olarak “iyi haberleri” fiyatladığı belirtilen notta, dolar cinsi tahvil getiri eğrisinin uzun tarafında hâlâ gidecek alan olduğu öngörüldü.
Söz konusu notta, "Beklentiler iyimser olmaya devam ederse ve ileri sürülen politikaların ortodoksi ile uyumlu olması beklenirse, uzun vadede hala gidilmesi gereken bir alan olduğunu düşünüyoruz ifadelerine yer verildi.

Bankanın bu duyurusunun yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomideki yol haritasını paylaştığı açıklamalarının ardından gelmesi dikkat çekti.

 

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Lokman durak15 Ağustos 2023 12:13

Kredi veriyormu bank of america.

Sonraki Haber Yükleniyor...