Tgrt Haber

Merkez Bankası Başkanı Erkan bankacılarla bir araya geldi: Enflasyonla mücadelede fiyat istikrarı çok önemli

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Haziran 2023 17:06 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 18:17
Merkez Bankası Başkanı Erkan bankacılarla bir araya geldi: Enflasyonla mücadelede fiyat istikrarı çok önemli

Ekonominin zirvesinde hareketli gelişmeler yaşanırken, İstanbul'da kritik bir toplantı gerçekleşti. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacılarla bir araya geldi. Enflasyonla mücadelede fiyat istikrarı ve finansal istikrara vurgu yapan Erkan, tüm ekonomik birimlerin kolları sıvadığını söyledi. TBB Başkanı Alpaslan Çakar ise temel amaçlarının yatırım, istihdam, üretim ve toplumsal refahın artması olduğunu dile getirdi.

Ekonomi​ gündemi faiz​ kararları ve dolar​ kurlarında yaşanan artışlar ile hareketli günler geçiriyor. Hazine ve Maliye Bakanı​ Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz’la Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmesi ve Şimşek’in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar gündemin zirvesindeki yerini koruyor. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın bankacılık kaynakları ile yaptığı görüşme sonrası önemli açıklamalar yaptı.

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Hafize Gaye Erkan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bankacılık sektörüyle bir araya geldiklerini belirterek, "Çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini belirttiler. Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır. Bunu istikrarlı, kararlı, hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun için de fiyat istikrarı ve finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Erkan bankacılarla bir araya geldi: Enflasyonla mücadelede fiyat istikrarı çok önemli

'AMACIMIZ İNSANIMIZIN REFAHININ ARTMASI'

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ise şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı​ Mehmet Şimşek teşrif etmişti. Orada da çok güzel bir toplantı olmuştu. Bugün de sayın başkanımız henüz çok kısa süre olmasına rağmen geldiler. Herkes tek tek görüşlerini söyledi. Küresel ekonomi​, Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörünün geleceğini konuştuk. Bankalar sektörü çok güçlü bir yapıda. Hepimizin temel amacı daha fazla yatırım, istihdam, üretim, finansal istikrar, makro ekonominin en rasyonel şekilde yönetilmesi ve insanımızın toplumsal refahının artması. Bunları çok iyi çalıştık. Çok verimli bir ortamda geçen bir toplantı oldu. Aynı iş birliğine devam edeceğiz. İnşallah hep beraber daha güzel sonuçlara varmış olacağız. Herkes mutlu olacak” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erkan bankacılarla bir araya geldi: Enflasyonla mücadelede fiyat istikrarı çok önemli

HEDEFLERE ULAŞMADA KARARLIYIZ

Hazine ve Maliye Bakanı​ Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hem enflasyona hem de dün TCMB'nin açıkladığı faiz​ kararına değindi. 
Şimşek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir"

https://twitter.com/memetsimsek/status/1672190511711502336

ŞİMŞEK VE YILMAZ’DAN BAE ZİYARETİ

Başkent Abu Dabi'deki görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve ekonomik işbirliği fırsatları değerlendirildi. BAE Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan'ın katıldığı görüşmede, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Can Dizdar da yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...