Tgrt Haber

Barclays'den Merkez Bankası faiz kararına ilişkin tahmin!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2023 14:31 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 14:34
Barclays'den Merkez Bankası faiz kararına ilişkin tahmin!

Barclays Plc ekonomistleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin tahminlerini paylaştı. Kuruluşa göre, TCMB gelecek toplantıda sınırlı bir faiz artışına gidecek.

Kredi Derecelendirme Kuruluşu JPMorgan Chase & Co. ve Morgan Stanley​, Merkez Bankası’nın 21 Eylül’deki toplantısında 500 baz puanlık faiz artışı bekliyor. Barclays​ ise iki kurumdan farklı olarak daha düşük bir faiz artışı yaşanacağını tahmin ediyor.

250 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENTİSİ

Barclays analistleri, çok daha keskin bir hamleyi ihtimal dışı görmese de, Ağustos ayında gerçekleştirilen beklenti üzeri faiz artırımının ardından “kademeli artışlar” beklediklerini söylediler. Barclays’ın tahminlerine göre, Para Politikaları Kurulu 250 baz puanlık artışa gidecek.

“TCMB bankalar, şirketler ve hane halkı üzerindeki etkisini sınırlamak için sıkılaştırma döngüsünü daha kademeli bir şekilde sürdürmeyi tercih edecektir” diyen analistler, “Buna ek olarak, makro ihtiyati sıkılaştırma tüm hızıyla devam ediyor ve merkez bankası muhtemelen bunun daha büyük bir artış yapma ihtiyacını azalttığını düşünüyor” değerlendirmesinde bulundu. Barclays Türkiye’de politika faizinin bu yıl sonunda yüzde 35, 2024 sonunda ise yüzde 40 olacağını tahmin etmeye devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...