Tgrt Haber

Başbakan Binali Yıldırım'dan asgari ücretlilere müjde

29 Aralık 2016 18:58
Başbakan Binali Yıldırım'dan asgari ücretlilere müjde

Başbakan Yıldırım, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu heyetini kabul programında konuşuyor. Yıldırım, 1404 lira olarak belirlenen yeni asgari ücretin 2017 yılında veri dilimine dahil olmayacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu heyetini kabul programında konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Bugün, yıllardır devam eden Suriye'deki kanı durduracak önemli bir ateşkese, Rusya Federasyonu ile birlikte imza koyduk. Ümit ederiz ki bu, Suriye'de yaşanan acıların son bulması için başlangıç olur.

Küresel bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye dimdik duruyor.

Bu yıl dünya ekonomisinde daralma var. ABD seçimleriyle birlikte kurlarda oynama var.

Tüm olumsuzluklara rağmen bu yıl 410 bin vatandaşımıza iş sağladık.

Kriz algısı oluşturmaya yönelik faaliyetler var.

2017'DE ASGARİ ÜCRET VERGİ DİLİMİNE GİRMEYECEK

Planlarınızı, hedeflerinizi asla ertelemeyin. 2017 iyi gelecek. 2017'de Türkiye yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta bütün birikimini ve gayretini ortaya koyacak.

Asgari ücret 1404 lira olarak belirlendi. Geçen yıl olduğu gibi işverenin pirim yüküne katkı sağlamaya devam edilecek. Vergi diliminden dolayı asgari ücret bu rakamın altına düşmeyecek.

Asgari ücret 2017'de vergi dilimine girmeyecek.

Yetkin ve yeterli olduğumuz alanlarda kendi ürünlerimizi tercih edelim. Pahalı olsun bizim olsun.

Ar-Ge çalışmalarına daha fazla kaynak ayıralım. Türkiye bundan sonra daha fazla akıl terine yatırım yapacak, alın teri zaten var.

Bir terör örgütüyle, başka terör örgütü ortadan kaldırılır mı? Ümit ederiz ki yeni ABD yönetimi müttefikliğin değerini daha iyi anlar.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...