Tgrt Haber

Başbakan Davutoğlu'ndan 1 Mayıs öncesi tarihi müjde

01 May 2015 05:37
Başbakan Davutoğlu'ndan 1 Mayıs öncesi tarihi müjde

Karayolları işçilerinin yıllardır beklediği karar geldi. Başbakan Davutoğlu, 6.417 taşeron işçinin kadroya alınacağını açıkladı ve ekledi: Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi Ankara'da Karayolları işçileriyle buluştu. Taşeron konumunda çalışan 6 bin 417 işçiye 'kadro' müjdesi veren Davutoğlu, artık asıl işi yapanların taşeron olmayacağını vurguladı. Davutoğlu şöyle konuştu: Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Net bir ayrım getiriyoruz, asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar. Bunları tanımlayacağız.

ASIL İŞTE ÇALIŞTIRILMAYACAKLAR

Asıl iş yapılan alanlarda taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Belli ihtisas konularında yardımcı iş uygulamasına devam edeceğiz. Ama bunlar hiçbir zaman asıl işlerde çalıştırılmayacaklar. İnşallah seçim sonrasında bu konuda net adımlar atacağız.

YARDIMCI İŞ YAPMIYORSUNUZ

İlk adım olarak Karayolları'nda çalışan taşeron işçilerimize kadro imkanı veriyoruz. Açık bir şekilde gördüm ki Karayolları'nda çalışan işçiler asıl iş yapıyorsunuz, yardımcı iş yapmıyorsunuz. Onun için de bu gerekçeyle ilkesel olarak sizlerin kadroya alınmasının bizim sorumluluk alanına girdiğine karar verdik. 6 bin 417 karayolu işçisinin kadrosu hayırlı olsun.

Seçimden sonrayı bekleyin

Bu ilk aşamadan sonra diğer yardımcı iş grubunda çalışan bütün sektörlerde de tek tek tasnif yapılacağını açıklayan Davutoğlu, "Seçim sonrasında yapacağımız düzenlemelerle, asıl işte çalışan bütün taşeron işçilerimize de bu müjdeyi vereceğiz. Tek kriter asıl işte çalışıyor olmak" dedi. Kamuda, asıl işi yapan taşeron işçi sayısının 100 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Şapka atıp kutladılar

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandığı Ankara Arena'da verdiği müjdeyle büyük coşkuya yol açtı. Karayolu işçileri, kadro müjdesini şapkalarını havaya fırlatarak kutladı.

Sözün bittiğe yerdeyiz, Allah razı olsun

SALONA "Umutluyduk mutlu olduk", "İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz", "Yaşasın 1 Mayıs", "1 Mayıs bayramınız kutlu olsun", "Karayolunda çalışan işçilere müjde" ve "Hep birlikte nice 1 Mayıslara" yazılı pankartlar asıldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, müjdenin ardından "Verilen kadro müjdesiyle bugün sözün bittiği yerdeyiz. Bugün söyleyecek tek bir şey var: Bu işte emeği olanlardan Allah razı olsun" dedi.

Kaos isteyenlere fırsat vermeyin

İşçi Bayramı kutlaması öncesi "provokasyon" uyarısı da yapan Davutoğlu, "Buradan tüm işçi kardeşlerime, alanlara çıkacak olanlara sesleniyorum: Yarını (bugünü) bir düğün gibi, şölen gibi kutlayalım. Sakın ola ki marjinal grupların, birtakım provokatörlerin oyununa gelmeyelim. Taksim, vatandaşlarımızı anmak için sembolik anlamda gelecek herkese açık. 7 Haziran seçimlerine giderken, kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyelim" dedi. Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs 1977'de Taksim'de hayatını kaybeden vatandaşları anarken, "O kara bir gündü. O zaman ben lise son sınıftaydım ve o gün İstanbul'da nasıl kara bulutun, o güzel kentin üstüne çöktüğünü bugün bile hatırlarım" dedi.

Taşeronu CHP başlattı

Taşeron meselesinin AK Parti iktidarlarının çıkardığı bir mesele olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, "Biz bunu avucumuzun içinde bulduk. Taşeron meselesini ilk çıkaran 1936 Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. İlk taşeron uygulaması 1936'da başlamıştır" diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
KPSS.li 20 Eylül 2015 22:10

Kamu kadrolarına alımlar KPSS üzerinden olsun. Taşeron Firma çalışanları da dahil kimselere bedavadan kadrolar dağıtılmasın.

Sonraki Haber Yükleniyor...