Tgrt Haber

Başbakan'dan esnafa büyük müjde

04 Temmuz 2016 14:43
Başbakan'dan esnafa büyük müjde

Başbakan Binali Yıldırım, "Esnaf sanatkarlarımızın geçmişe dönük borçları vardı. 110 bin esnaf kredi almış ve gecikme faizi var. Esnaf Kooperatifleri Merkez Birliği ve Gümrük Ticaret Bakanlığımız bir araya geldiler ve yaklaşık 400 trilyon gecikme faizini karşılıyorlar. Geri kalan ödenecek para da tekrar yapılandırılıyor, taksitlendiriliyor, ödeme imkanı geliyor" dedi.

 Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında 'Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı. Başbakan Yıldırım, yatırımcıların paraya erişiminde kolaylık sağlanacağı müjdesini vererek, "Paraya erişimde sıkıntı var. Hem teminatlar yüksek, üstüne üstün bir de faizi düşürüyoruz, yüzde 7'ye düştü mesela. Normal kredi alacağı zaman iki katını buluyor teminatlardan dolayı. Maliyet hem artıyor, erişim de zorlaşıyor. Burada alacağımız tedbirlerle bunları kolaylaştırıyoruz. Kredi kullanımında gayrimenkul gibi sağlam diye düşünülen teminatlar vardı. Şimdi menkul değerleri de teminat gösterebilecek. Gemi batar, araba kaza yapar, uçak varsa düşer anlayışını artık sona erdiriyoruz. Elinde ne varsa teminat olarak gösterebileceksin. Taşınabilir menkul değerleri de teminat olarak verebileceğiz. Böylece artık teminat işi hafiflemiş oluyor. Merkez bankası da gerekli çalışmaları yapıyor. Kredinin kullanma maliyetinin de düştüğünü hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Esnafın faiz borcuna müjde
Esnafın faiz borcuna yönelik müjde veren Başbakan Yıldırım, "Esnaf sanatkarlarımızın geçmişe dönük borçları vardı. 110 bin esnaf kredi almış, gecikme faizi var. Esnaf Kooperatifleri Merkez Birliği ve Gümrük Ticaret Bakanlığımız bir araya geldiler ve yaklaşık 400 trilyon gecikme faizini karşılıyorlar. Geri kalan ödenecek para da tekrar yapılandırılıyor, taksitlendiriliyor, ödeme imkanı geliyor. Esnafımız borcunun ana parasını ödemeyle yetinecek. Ana borcu yeniden yapılandırılabilecek, taksitlendirme imkanı gelecek" şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...