Tgrt Haber

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar NATO'yu şaşırtacak grafiği paylaştı: Yerlilik oranıyla tam bağımsızlık!

02 Şubat 2023 15:10 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 15:22
Baykar CEO'su Haluk Bayraktar NATO'yu şaşırtacak grafiği paylaştı: Yerlilik oranıyla tam bağımsızlık!

Türkiye yerli ve milli teknoloji hamlesi kapsamında SİHA/İHA projelerine yenisini ekleyerek dünya pazarında zirveyi hedefliyor. Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, NATO ülkelerinin 2014-2022 yılları milli gelirlerindeki askeri harcama oranlarının yer aldığı grafiğe dikkat çekerek, "Nitelikli insan kaynağı havuzumuzu geliştiren, maliyet etkin projelerimize alan açan ve her sektörde yerlilik oranımızı gün geçtikçe artırmamıza olanak sağlayan Mili Teknoloji Hamlesi tam bağımsız ve müreffeh yarınlarımız için vazgeçilmez bir idealdir" dedi.

Türkiye​ yerli ürettiği insansız hava ve kara araçları, füzeler, tank ve akıllı mühimmatlarla dünya pazarında zirveye oynuyor. 28’den fazla ülke özellikle Bayraktar​ başta olmak üzere birçok yerli üretim olan SİHA’ları envantere katıyor. Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 2014-2022 yılları NATO askeri harcamalarının ülke milli gelirlerindeki paylarının yer aldığı grafiği değerlendirdi.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ VAZGEÇİLMEZ BİR İDEALDİR"

Bayraktar, son 8 yılda Türkiye'nin milli gelirde askeri harcamaların oranı bakımından NATO ülkelerinden ayrıştığını kaydederek, "Nitelikli insan kaynağı havuzumuzu geliştiren, maliyet etkin projelerimize alan açan ve her sektörde yerlilik oranımızı gün geçtikçe artırmamıza olanak sağlayan Milli Teknoloji Hamlesi tam bağımsız ve müreffeh yarınlarımız için vazgeçilmez bir idealdir" ifadelerini kullandı.

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar NATO'yu şaşırtacak grafiği paylaştı: Yerlilik oranıyla tam bağımsızlık!

TÜRKİYE SAVUNMA​ ALANINDA DA DÜNYADAN AYRIŞIYOR

Milli Teknoloji Hamlesi meyvelerini veriyor. NATO ülkelerinin neredeyse tümü, 2014-2022 yılları arasında millî gelirlerinden askeri harcamalara ayırdıkları payı artırmış. Türkiye'de ise durum farklı. Çünkü savunma kapasitesinde gelişim kaydederken, Milli Teknoloji Hamlesi ile artık pahalı ve ithal sistemlere muhtaç kalmıyor. Türkiye bağımsızlığını bir alanda daha güçlendirmeye devam ederek savunma alanında da dünyadan ayrışıyor.

https://twitter.com/haluk/status/1621076190156169220

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Haydo 3 Şubat 2023 08:25

Size dokunanlara dokunacağız mais 1 de bodrumda olmam lazım 15 mayısa erteledim.size dokümanlara dokunup gideceğiz.

Sonraki Haber Yükleniyor...