Tgrt Haber

Son dakika! Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi: Bayram ikramiyesinde miktar ve tarih...

19 Nisan 2022 12:15 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 21:40
Son dakika! Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi: Bayram ikramiyesinde miktar ve tarih...

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere bayram ikramiyelerinin bin 100 lira olarak, 28-29 Nisan tarihlerinde yatırılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere kötü haberi verdi. Katıldığı bir televizyon programında emekli ikramiyelerine ilşkin soruyu cevaplayan Bakan Bilgin, emeklilere her yıl iki kez yatırılan bayram ikramiyelerinde herhangi bir artışın gündemde olmadığını belirtti. İkramiyelerin 28-29 Nisan tarihlerinde, bin 100 lira oalrak hesaplara yatacağını duyuran Bilgin, asgari ücrete ek zam, EYT ve 3600 Ek Göstege konularına da değindi.

"MALİYETİ 25 MİLYAR LİRA"

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin maliyetinin 25 milyar lira olduğunun altını çizen Bakan Bilgin, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Bu konu her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum."

BİR KÖTÜ HABER DE ASGARİ ÜCRET ZAMMINDAN

Asgari ücrette Temmuz zammı tartışmalarına da son noktayı koyan Bakan Bilgin, asgari ücrete enflasyona uygun güncelleme olmayacağını açıklayarak "Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz." şeklinde konuştu. Bakan Bilgin, Emekilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmasının şu an için meclis gündeminde olmadığını açıkladı.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN TARİH BELLİ

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge düzenlemesinin bu yıl meclise geleceğini söyledi. Yasa hakkında "Mevcut maaşa çok yansımıyor ama emeklilikte çok yararlı." diyen Bakan Bilgin, bu yılın sonunda 3600 ek gösterge yasasının çıkacağını ifade etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...