Tgrt Haber

Bayram ikramiyesi bugün yattı mı, yatacak mı? Emekli bayram ikramiyesi bugün kimlere yatacak?

28 Nisan 2022 15:37 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 15:49
Bayram ikramiyesi bugün yattı mı, yatacak mı? Emekli bayram ikramiyesi bugün kimlere yatacak?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala emekli bayram ikramiyelerinin bugün yatıp yatmadığı merak ediliyor. Milyonlarca emeklinin bir nebze de olsa cebini rahatlatacak bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Merakla bekleyen emekliler "Bayram ikramiyesi bugün yattı mı, yatacak mı? Emekli bayram ikramiyesi bugün kimlere yatacak?" sorularını araştırıyor. İşte emekli bayram ikramiyesine dair tüm merak edilenler…

"Emekli bayram ikramiyesi bugün yattı mı?" sorusu bayram ikramiyesi almak için bekleyen emekliler tarafından merak ediliyor. Her sene dini bayramlarda memur, SSK ve Bağkur emeklilerine ödenenbayram ikramiyeleri bu sene de Ramazan Bayramı öncesi ödenmeye başladı. Dün hesaplara yatmaya başlayan emekli bayram ikramiyeleri ödemeleri bugün ve yarın devam edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklanmıştı. Peki kim ne zaman emekli bayram ikramiyesi alacak? İşte bayram ikramiye tarihleri ve kimlere ne zaman yatırılacağına dair detaylar..

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilere bayram ikramiyesinin 28-29 Nisan'da hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 ÖDEME TARİHLERİ

Emekli ikramiyeleri ödeme günlerine dair Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

4/a’lı işçi emeklileri için ödeme günleri;

  • 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan,
  • 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan,

4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan,

4/c’li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

SSK, BAĞKUR, MEMUR EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ AYIN KAÇINDA YATACAK?

Bilindiği üzere geçtiğimiz sene Kurban ve Ramazan bayramlarında emeklilere verilen ikramiyelere toplamda 200 TL'lik zam yapılmış ve iki bayramda alınan ikramiye tutarı 2200 TL'ye çıkmıştı. Emekli bayram ikramiyesi, bu yıl da aynı ücretle sahiplerinin hesabına yatacak.

KİM NE KADAR EMEKLİ İKRAMİYESİ ALIYOR?

Emekli ikramiyelerine geçen yıl 100 liralık zam yapılmıştı. Toplam emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL olarak ödendi.

Bu yıl emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacağı konuşulmuş ancak beklenen zam yapılmamıştı. 2022 yılı için yine emekli bayram  ikramiyeleri aynı tutarda ödenecek. Yani Ramazan Bayramında emeklilerin hesabına 1.100 TL bayram ikramiyesi yatacak. 

Dul aylığı alanlara ise 550 lira Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...